Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenkelig gjenstand var tom pakke

Ble funnet ved gjenvinningsanlegg på Mongstad.

FUNNET I CONTAINER:  I en container på hos Norsk gjenvinning på Mongstad fant ansatte en mistenkelig gjenstand. Politiets bombegruppe er på vei for å undersøke pakken. Foto: Norsk gjenvinning
FUNNET I CONTAINER: I en container på hos Norsk gjenvinning på Mongstad fant ansatte en mistenkelig gjenstand. Politiets bombegruppe er på vei for å undersøke pakken. Foto: Norsk gjenvinning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bombegruppa har gjennomsøkt den mistenkelige gjenstanden som ble funnet på et gjenvinningsanlegg ved Mongstad i Hordaland tidligere i dag.

Gjenstanden viste seg å være en tom pakke.

Nødetatene og bombegruppa rykket ut til stedet da ansatte meldte fra om den mistenkelige pakka. Også forsvarets minedykkerkommando ble varslet.

Funnet sees ikke i sammenheng med de mange bombetruslene som er ringt inn mot forskjellige mål rundt i Norge.

Ingen trusler Kjell Idar Vangberg i Nordhordland lensmannsdistrikt forteller at det ikke ble ringt inn noen trussel før den mistenkelige gjenstanden ble funnet.

- Det er funnet en mistenkelig gjenstand, en pakke eller noe som er pakket inn i papir. Den ble funnet i en container i en bedrift ved Mongstad. Det var ikke ringt inn noen trusler i forkant av dette, sa Vangberg til Dagbladet tidligere i dag.

Bedriften der pakka ble funnet og nabobedriften ble evakuert, og området ble sperret av.

Ikke forsinket av riksalarm Vangberg sier deres aksjoner ikke er blitt forsinket av at det samtidig er blitt ringt inn bombetrusler mot Bergen Lufthavn Flesland, Universitetet i Tromsø og en rekke andre steder.

Truslene førte til at det ble sendt ut riksalarm. En kjenning av politiet, som er kjent for å ringe inn trusler som ikke er reelle, mistenkes for å stå bak disse.

- Vi har ikke blitt forsinket av dette. Jeg har ikke hørt at de som skal komme å undersøke gjenstanden heller er blitt forsinket, sier han.

Håndterer farlig avfall Informasjonssjef Anne Vandbakk i Norsk gjenvinning bekrefter at det er ved deres anlegg at pakken ble funnet.

-  Det er et  anlegg med 30 ansatte som håndterer farlig avfall fra blant annet Nordsjøen. Pakken ble funnet av ansatte og i tråd med våre sikkerhetsrutiner ble politiet varslet, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media