Mistenkelig koffert inneholdt klær

Stort område i Fredrikstad ble evakuert og bombegruppa tilkalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROLVSØY/OSLO (Dagbladet): Bombealarmen på Rolvsøy ved Fredrikstad er i 17.50-tida avblåst. Den mistenkelige kofferten som utløste en storstilt evakuering og politiaksjon, viser seg ikke å inneholde sprengstoff eller andre farlige ting.

- Bombegruppa har undersøkt trillekofferten. Den inneholder bare klær, og er helt ufarlig, sier Arne Knoff Næss, Østfold politidistrikts innsatsleder, til Dagbladet.

Får returnere Aksjonen er nå avsluttet, og de evakuerte kan nå flytte tilbake. Det omfatter nærmere 40 beboere ved Rolvsøy velferdssenter samt en rekke personer som måtte evakuere fra bolighus i nærheten.

Alarmen gikk etter at en koffert ble levert inn til Rolvsøy velferdssenter i 13.30-tida. Mottakeren av kofferten vedkjente seg den ikke, og dermed gikk politiet til aksjon.

Sykehjemmet ble evakuert, i tillegg til en rekke bygninger i nærheten, inkludert en barnehage. Samtidig ble området avsperret. Bombegruppa fra Oslo ble tilkalt og landet i helikopter i 15.45-tida.

Mann innbrakt Så, i 16-tida meldte politiet at de hadde innbrakt en mann for å ha levert kofferten. Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad har han tilknytning til en ansatt ved sykehjemmet, og ble i ettermiddag avhørt.

- Han har bidratt til å avklare situasjonen, meddeler politiet.

Evakueringen og politioppbudet ble opprettholdt inntil bombegruppa hadde ferdigstilt sitt arbeid. Da de friskmeldte kofferten, ble altså aksjonen avblåst.

Et kriseteam står til disposisjon for de evakuerte i etterkant av aksjonen, opplyser politiet.

UTRYKNING: Alle nødetatene rykket ut til Rolvsøy velferdssenter etter at alarmen gikk om den mistenkelige kofferten. Foto: ANDERS PEDERSEN OG SILJE DAHL
UTRYKNING: Alle nødetatene rykket ut til Rolvsøy velferdssenter etter at alarmen gikk om den mistenkelige kofferten. Foto: ANDERS PEDERSEN OG SILJE DAHL Vis mer