Mistenkelig koffert på Elverum var ufarlig

Bombegruppa rykket ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skysstasjonen på Elverum ble onsdag ettermiddag sperret av etter funn av en mistenkelig stresskoffert. Nærmere midnatt kunne politiet konstatere at kofferten ikke inneholdt noe skummelt.

Politiets bombegruppe ble sendt fra Oslo for å undersøke innholdet i kofferten.

Bombegruppen ankom klokken 22.30 og ganske nøyaktig en time senere bekreftet politiet overfor Østlendingen at kofferten ikke inneholdt eksplosiver. Aksjonen ble derfor avblåst, skriver avisen.

Politiet ble varslet om saken klokken 17.30 onsdag ettermiddag. Det skjedde som følge av at en mann i 30-årene hadde satt igjen kofferten i lasterommet på en buss fra Nettbuss på skysstasjonen og forlatt stedet. Det var en passasjer som observerte at mannen plasserte kofferten i lasterommet, og som deretter varslet bussjåføren, som i sin tur kontaktet politiet, skriver Hamar Arbeiderblad.

Politiet ba om tips fra publikum i saken for å få hjelp til å finne mannen som satte fra seg kofferten. Overfor VG beskrev politiet ham som 180-185 centimeter høy og med mørkt blondt, pistrete hår. Han syklet mot Elverum sentrum etterpå.

 Politiet slo fast at det var ingen i Oslo som dukket opp for å plukke opp kofferten, men forklaringen på det var enkel. — En person tok kontakt med oss og opplyste at kofferten var hennes.

Den skulle plukkes opp et annet sted, opplyste operasjonssentralen i Hedmark politidistrikt like før midnatt.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram