Mistenkelig koffert tilhørte trolig Ryanair

Utløste bombefrykt på Moss lufthavn Rygge.

BOMBEGRUPPA PÅ STEDET: Kofferten ble funnet i et kontorbygg ved siden av terminalen. Politiet mistenkte at det kunne være en sprengladning og tilkalte bombegruppa. Foto. Andreas Utberg/Freddie Larsen.
BOMBEGRUPPA PÅ STEDET: Kofferten ble funnet i et kontorbygg ved siden av terminalen. Politiet mistenkte at det kunne være en sprengladning og tilkalte bombegruppa. Foto. Andreas Utberg/Freddie Larsen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kofferten som utløste bombefrykt på Moss lufthavn Rygge sist fredag, tilhørte trolig Ryanair.

Kofferten ble funnet i et lokale som Ryanair disponerer på lufthavnen, og hvor flyselskapets ansatte oppholder seg, skriver Fredriksstad Blad.

- Kommer de fra Schengen-land, kan de først gå innom dette rommet før de tar security-sjekker som alle andre. Det kan være i den forbindelse denne kofferten er plassert der den ble funnet, sier lensmann Kjetil Lunde ved Vansjø lensmannskontor.

Han forteller at det er bare sikkerhetsklarerte personer som bruker rommet. Foreløpig er det ikke klart når kofferten ble plassert i rommet.

- Vi går igjennom overvåkningsbilder og slikt i håp om å få klarlagt det. Men den kan ha vært i lokalene i flere uker, eller den ble satt der samme dag. Det er litt uoversiktlig hva kofferter angår i det aktuelle området, sier Lunde.

Bombealarmen gikk fredag kveld etter at en ansatt oppdaget den mistenkelige trillekofferten i et kontorbygg, på et område publikum ikke har tilgang til. Politiet rykket ut og undersøkte kofferten. De trodde lenge den kunne inneholde sprengstoff, og terminalbygget var stengt mens politiet undersøkte kofferten.

(NTB)