Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenkelig pakke på Værnes inneholdt ikke sprengstoff

Deler av flyplassen har vært evakuert, men nå er faren avblåst.

SPRENGSTOFF-FRYKT: Cargo-bygget (i bakgrunnen) på Trondheim lufthavn Værnes ble evakuert etter at hunder markerte for sprengstoff. Foto: Tor Aage Hansen
SPRENGSTOFF-FRYKT: Cargo-bygget (i bakgrunnen) på Trondheim lufthavn Værnes ble evakuert etter at hunder markerte for sprengstoff. Foto: Tor Aage Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Nord-Trøndelag fikk meldingen om en mistenkelig pakke inne på cargoavdelingen ved Trondheim lufthavn Værnes klokka 12.30 skriver adressa.no.

- Hundene våre ga utslag på sprengstoff i pakken. Vi har nå evakuert bygget og bombegruppa ifra Oslo er på vei hit for å bistå videre, fortalte operasjonsleder Morten Evensen i Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Overfor Dagbladet forklarte Evensen at politiet har vært i kontakt med avsender.

Nå er det avklart at pakken likevel ikke inneholdt sprengstoff.

«Pakken som ble undersøkt av bombegruppen, inneholdt ikke sprengstoff. Pakken klarert», heter det i en twittermelding som politiet i Nord-Trøndelag sendte ut omtrent kvart på seks nå i kveld.

Persontrafikk ikke påvirket
- Det er foretatt en del etterretning opp mot denne pakken, og vi har snakket med avsender. Det vi må forsikre oss om, er at den inneholder det avsender sier at den inneholder. Da kan vi ikke tro, men vite, og vi må fysisk inn og se, sa Evensen tidligere i dag.

Han opplyste at bombegruppa fra Oslo ville være på stedet klokka 16.30 og at cargobygget i mellomtida holdes isolert. Mens cargolast ble berørt av evakueringen av cargobygget, berørte den ikke vanlig passasjerbagasje.

- Dette påvirker ikke persontrafikken på flyplassen, sa Evensen til Dagbladet tidligere i ettermiddag.

Bombegruppa fra Oslo har nå fullført undersøkelsen for å avklare om det dreide seg om sprengstoff.