Skien

Mistenkelige branner skaper bekymring

En rekke branner har herjet Skien og Grenland-området den siste tida. Mindreårige jenter mistenkes for stå bak flere av dem.

TOTALSKADD: Gulset legesenter er totalskadd etter brannen 17. november. Nå er en mindreårig jente siktet for grovt skadeverk. Foto: Theo Aasland Valen

TOTALSKADD: Gulset legesenter er totalskadd etter brannen 17. november. Nå er en mindreårig jente siktet for grovt skadeverk. Foto: Theo Aasland Valen

Vis mer
Publisert

- Det er veldig trist når noe sånt skjer, og når det først skjer er jeg veldig lettet over at ingen liv har gått tapt, sier Skien-ordfører Hedda Foss Five til Dagbladet.

En rekke mistenkelige branner etterforskes nå i byen.

17. november brant Gulset legesenter til grunnen, og onsdag morgen meldte politiet at en 13 år gammel jente er siktet for grovt skadeverk etter brannen.

Jenta ivaretas av barnevernet og andre instanser.

- Skulle det vise seg at brannene er påtent av noen som er såpass unge, er det selvfølgelig utrolig leit, sier ordføreren.

Mobilbevis

Politiet har funnet en video på jentas mobiltelefon som skal vise brannen.

- Vi har innhentet video fra hennes mobil, og den belyser hendelsesforløpet. Den viser gjerningstidspunktet, og den viser skadeverk ved bruk av ild ved Gulset legekontor. Og vi har informasjon om at hun var alene, sier politiadvokat Julie Sandvik ved Sør-Øst politidistrikt til Telemarksavisa.

ROPER: Fredag 18. november fikk brannvesenet melding om en brann i et leilighetskompleks i Moss. Christian André Hagen har akkurat kommet hjem fra jobb, så går brannalarmen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Politiet mistenker også jenta for å sammen med en annen like gammel jente ha stått bak to andre tilfeller av skadeverk med branntilløp på Gulset i Skien 19. og 20. november.

Politiet spesifiserer samtidig at det ikke er grunn til å mistenke jenta for å ha hatt befatning med andre branner i Skien sentrum, melder politiet i en pressemelding.

Siktet

Siden oktober har det også brent tre andre steder i byen, ifølge TA.

En bygård i sentrum brant 28. oktober til grunnen. En tenåring er ifølge avisa siktet for bruk av fyrverkeri i nærheten, men forsvareren avviser sammenheng.

En mann i 40-åra er ifølge avisa siktet for ildspåsettelse etter at en tilhenger med søppel sto i brann i Skien sentrum 14. november. Også 2. november rykket nødetatene til en brann ved en inngangsdør i sentrum.

Advarte

Brannvesenet advarte mandag innbyggerne i Skien om å være på vakt etter de mistenkelige brannene i byen.

De oppfordret innbyggerne til å sette søppeldunker langt fra husveggene sine, og å fjerne brennbart materiale langs fasader, ifølge NRK.

- Har vi én eller flere brannstiftere i kommunen, så er det om og gjøre at vi gjør det så vrient for dem som mulig, sier leder for forebyggende enhet i Skien brannvesen, Katrine Ånestad, til NRK.

Skien-ordfører Hedda Foss Five opplyser til Dagbladet at kommunen er koblet på brannen ved legesenteret. Leger og pasienter med tilknytning her har fått andre steder å være.

- Utover det venter vi på hva som kommer fram i etterforskningen, sier hun.

Hun opplyser videre at politiet pleier å kontakte kommunen ved behov for ytterligere tiltak, og at dette inntil videre ikke er gjort.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer