HEDRES: Over store deler av verden hylles Malala for sin tapperhet. Her fra Nepal. Foto: NIRANJAN SHRESTA / AP / NTB SCANPIX
HEDRES: Over store deler av verden hylles Malala for sin tapperhet. Her fra Nepal. Foto: NIRANJAN SHRESTA / AP / NTB SCANPIXVis mer

Mistenkelige personer ville besøke Malala på sykehuset

Sa de var familiemedlemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk politi har vist bort flere personer som hevder de er i familie med 14 år gamle Malala Yousufzai fra Pakistan, og som ønsker å besøke henne på sykehuset i Birmingham.

Den 14 år gamle jenta ble i forrige uke skutt i hodet av tilhengere av Taliban i Pakistan. Mandag ble hun fløyet til Storbritannia, der hun er innlagt på et sykehus i Birmingham.

- En rekke personer dukket opp og hevdet å være medlemmer av Malalas familie, noe vi ikke tror er sant, sier sykehusdirektør Dave Rosser til Sky News.

- De kom ikke særlig langt. Vaktholdet er svært godt, sier Rosser.

Britiske myndigheter har innført et strengt sikkerhetsregime rundt jenta, som ble skutt i hodet etter å ha kritisert Taliban i Pakistan og kjempet for jenters rett til utdanning.

- Vil angripe igjen Taliban har sagt at de sto bak angrepet. Gruppa sier også at den vil forsøke å drepe jenta igjen.

Drapsforsøket har opprørt mange i Pakistan, og tirsdag uttalte landets president Asif Ali Zardari at angrepet på Malala var et angrep på alle pakistanske jenter.

- Talibans angrep på en pike som fra hun var 11 år gammel kjempet for jenters rett til utdanning, var et angrep på alle landets jenter. Det var et angrep mot utdanningssystemet og mot alle siviliserte mennesker, sa Zardari.

- Lysende eksempel - Arbeidet hun gjorde, står i Guds øyne langt høyere enn det terrorister gjør i religionens navn. Vi vil fortsette å følge hennes lysende eksempel, fortsatte den pakistanske presidenten.

Pakistanske myndigheter har lovet å gjøre alt som står i deres makt for at Malala skal bli frisk igjen, og sier de vil betale alle utgifter til behandling. I Storbritannia sier legene det er gode sjanser for at hun skal komme seg.

Sykehusdirektør Rosser uttalte tirsdag at han er svært fornøyd med den fremgangen jenta har gjort så langt.

- Hun viser alle tegn til å være så sterk som vi har oppfattet at hun er, sier han.

(NTB)

STRENGT BEVOKTET: Queen Elizabeth-sykehuset i Birmingham, der Malala ligger, har et stort politioppbud utenfor. Foto: ANDREW FOX / EPA / NTB SCANPIX
STRENGT BEVOKTET: Queen Elizabeth-sykehuset i Birmingham, der Malala ligger, har et stort politioppbud utenfor. Foto: ANDREW FOX / EPA / NTB SCANPIX Vis mer