Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mistenker alle grupper for terroraksjonene

Ingen har tatt ansvar for bombeangrepene i Mumbai.

TERROR: Tre bomber eksploderte omtrent samtidig onsdag i den indiske millionbyen Mumbai. Foto: AFP PHOTO/Sujit JAISWAL/SCANPIX
TERROR: Tre bomber eksploderte omtrent samtidig onsdag i den indiske millionbyen Mumbai. Foto: AFP PHOTO/Sujit JAISWAL/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre bomber eksploderte omtrent samtidig onsdag i den indiske millionbyen. Antall drepte ble først antatt å være over 20, men myndighetene nedjusterte det senere til 17. I tillegg ble minst 133 personer såret.

- Alle grupper som er i stand til å utføre slike angrep er mistenkte. Vi retter ikke pekefingeren mot noen bestemt organisasjon, sa innenriksminister P. Chidambaram torsdag.

Mens regjeringen er forsiktig i sine uttalelser, har politiet i Mumbai antydet at de ytterliggående islamistene i gruppen Indisk mujahedin kan stå bak. De antas å få støtte fra væpnede grupper i nabolandet Pakistan.

Vonde minner Den kraftigste av onsdagens bomber var plassert i et område sør i byen hvor det ligger mange gullsmeder og diamanthandlere. Dette er den samme delen av byen hvor 166 mennesker ble drept i de koordinerte terrorangrepene i 2008.

- Først skjønte vi ikke hva som hadde skjedd. Men etter et par minutter så vi masse røyk over alt. Det lå mange mennesker på bakken som skrek og ba om hjelp, forteller Jayesh Labdhi, som tilhører en lokal organisasjon for diamanthandlere.

Høy beredskap - Hele Mumbai by er satt i høy beredskap. Jeg oppfordrer folk i Mumbai og folk over hele landet til å beholde roen, sa innenriksminister Chidambaram.

Han la til at etterforskere og ekstra politistyrker er blitt sendt til storbyen. Den ene av bombene var plassert i sentrum, mens de to andre ble utløst i et område lenger sør.

Mumbai har fortsatt klare og synlige tegn fra terroraksjonen i 2008, som den pakistanske ekstremistgruppen Lashkar-e-Taiba beskyldes for å ha stått bak.

USA fordømmer Myndighetene i USA fordømmer angrepene og kondolerer dem som har mistet familiemedlemmer og venner.

- Jeg fordømmer på det sterkeste de rystende angrepene i Mumbai. Mine tanker og bønner går til de sårede og dem som har mistet sine kjære, heter det i en uttalelse fra president Barack Obama.

I november 2008 deltok ti ytterliggående islamister i angrepene på flere mål i Mumbai. Ni av angriperne ble drept, og den tiende arrestert.

En serie bombeangrep mot forstadsbaner i 2006 krevde 187 liv, mens rundt 800 ble såret. (©NTB)