Mistenker at Air France-personale deltok i kjempetyveri av gullbarrer

Bare dager etter at dette kokainet ble smuglet - med et fly fra Air France.

KJEMPEBESLAG: Dette kokainet ble smuglet fra Venezuela til Frankrike med et Air France-fly. Nå har den franske flygiganten fått nok en pikant sak i fanget. Foto: AFP / NTB scanpix
KJEMPEBESLAG: Dette kokainet ble smuglet fra Venezuela til Frankrike med et Air France-fly. Nå har den franske flygiganten fått nok en pikant sak i fanget. Foto: AFP / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gullbarretyveriet er pikant for det anerkjente, franske flyselskapet.

Gullbarrer verdt 12 millioner kroner ble fløyet fra Paris til Zürich - så ble det sporløst borte. Totalt veier de forsvunne gullbarrene 44 kilo, med en verdi på omkring 12 millioner kroner.

Var borte Gullbarrene skulle fraktes med et Air France-fly fra Paris til Zürich på torsdag. Det var sikkerhetsselskapet Brink som hadde ansvar for gullbarrene.

Selskapet frakter regelmessig gull fra Paris til valutasentrumet Zürich. Frakten de tok hånd om denne torsdagen var på totalt 300 kilo, fordelt på ni kasser.

Da sikkerhetsvaktene hadde lesset av gullet ble det klart at to kasser var borte.

- Vi var ikke ansvarlige for transporten videre, og godset var ikke vårt ansvar da det forsvant, sier Brink i en uttalelse.

- Innsidejobb I flere medier, både Daily Telegraph, nyhetsbyrået AFP og Daily Mail, kommer det fram opplysninger om at politiet tror tyvene hadde en eller flere medsammensvorne i Air France.

- Vi etterforsker spesifikt et spor om at dette var en innsidejobb, sier en kilde nær etterforskningen.

Air France har sendt en klage til fransk politi, og gjør det i en uttalelse klart at de vil ha saken ut av verden - fort.

- Vi håper etterforskningen raskt vil avdekke hva som har skjedd og finne ut hvem som er ansvarlige, sier Air France.

Kokainfangst Saken blir spesielt kjedelig for selskapet da fransk politi bare for få dager siden fant 30 kofferter fulle av rent kokain på et lastefly fra Air France.

Stoffet veide totalt omkring 1,2 tonn, og hadde en gateverdi på 1,5 milliard kroner.

Dopet var fraktet fra Venezuelas hovedstad Caracas, og de 30 koffertene var sjekket inn på passasjerer som verken eksisterte i virkeligheten - eller var registrert på dette flyet. Også i denne saken mistenkes Air France-ansatte for å ha deltatt.

Mafia Ifølge The Local har Air France iverksatt en intern granskning for å finne ut hvordan kokainet fant veien ombord på et av deres fly.

- Hvordan kan kokainet komme seg til Frankrike uten å bli avslørt i de vanlige sikkerhetskontrollene, spør Venezuelas innenriksminister Miguel Rodriguez retorisk.

Han «føler seg sikker» på at smuglerne hadde innsidehjelp.

Seks personer er pågrepet, og saken mistenkes å ha bånd til italiensk mafia.