Mistenker at Anne (39) ble morfindrept

Politiet mener legemiddelet kan knyttes til den drapssiktede lege-samboeren.

ANTATT ÅSTED: I huset bak gjerdet ble Anne Linell Sundt funnet død i desember i fjor. Politiet tror hun ble drept.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ANTATT ÅSTED: I huset bak gjerdet ble Anne Linell Sundt funnet død i desember i fjor. Politiet tror hun ble drept. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 12. desember i fjor ble Anne Linell Sundt (39) funnet død i sitt hjem på Oslos vestkant. Mandag denne uka ble hennes samboer, en Oslo-lege i 50-åra siktet for å ha legemiddelforgiftet henne.

Etter det Dagbladet erfarer viser obduksjonen av kvinnen at det ble funnet store mengder av to ulike morfinpreparater i kroppen hennes og at det var dødsårsaken. Kilder opplyser til Dagbladet at politiet mener å kunne knytte morfinen til hennes legesamboer. Han nekter straffskyld.

Sundt skal ha gått med smerter i lang tid. Etter det Dagbladet erfarer gjennomgikk Sundt en stor operasjon i september i fjor, knappe to måneder før hun døde. Sundt har fortalt venner at operasjonen varte i åtte timer, og ble utført i USA. Hun skal ha fått morfin for å lindre smerter i etterkant av operasjonen, har hun fortalt til venner. Hun skal også ha fortalt at hun etter operasjonen var nødt til å ta det med ro en måneds tid.

Økonomi-motiv? Den nå drapssiktede samboeren skal ha tatt fri fra legejobben i Oslo og var med henne til USA og London for å finne de beste smertelegene i verden.

- Han har gjort alt han kan for å hjelpe henne med smerteproblemet, hevder en person med god kjennskap til paret overfor Dagbladet.

Politiet etterforsker om økonomi kan være motiv for det angivelige drapet, får Dagbladet opplyst. Siktede skal ha fått en skattesmell på 2,5 millioner kroner. I sin avdøde samboers testamente skal han ha blitt tilgodesett cirka fire millioner kroner, får Dagbladet opplyst.

Politiadvokat Andreas Strand i Oslo-politiet ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger direkte.

- Politiet etterforsker bredt og har flere hypoteser om motiv vi jobber ut i fra, og vi kommer ikke til å kommentere enkeltheter rundt dette nå, sier politiadvokat Strand til Dagbladet.

- Det er aspekter ved denne saken som strekker seg ut over dødsfallet, sier Strand til Dagbladet.

Nekter straffskyld Siktedes forsvarer, advokat Arild Holden i advokatfirmaet Elden, ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger i kveld.

- DREPT: Anne Linell Sundt (39). Foto: Privat
- DREPT: Anne Linell Sundt (39). Foto: Privat Vis mer

- Min klient nekter en hver form for straffskyld og jeg formoder at han løslates i morgen, sier Holden.

- Politiet mener din klient kan ha hatt et økonomisk motiv?

- Etter min oppfatning er det utrolig søkt. Det har ingen rot i virkeligheten, sier han.

Mannen ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett tidligere onsdag. Politiet ønsker å fengsle ham de fire neste ukene. Kjennelsen er ventet å komme i morgen innen klokka 12.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram