Mistenker at brann i russetelt er påsatt

To russ befant seg inni et telt på Tryvann da det begynte å brenne natt til i dag.

BRENT:  Tiril Drageset Farstads sovepose ble skadet etter at den begynte å brenne. Den øverste delen av soveposen, hvor hun hadde hodet, ble hardest skadet. Foto: Privat
BRENT: Tiril Drageset Farstads sovepose ble skadet etter at den begynte å brenne. Den øverste delen av soveposen, hvor hun hadde hodet, ble hardest skadet. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt klokka tre i natt brant det i et telt oppført i forbindelse med russearrangementet «Tryvann - ditt livs party» på Tryvann i Oslo.

Ifølge politiet befant en gutt og ei jente seg inne i teltet da det begynte å brenne. Begge kom seg uskadd fra hendelsen. Teltet sto, sammen med andre telt, ved siden av en parkeringsplass på vei opp mot festivalområdet.

- De som lå i teltet ropte at det brant, og kom seg ut og fikk slukket det. Ingen ble skadd, sier politiførstebetjent Inge Utstumo ved Majorstua politistasjon til Dagbladet.

Politiet har opprettet en undersøkelsessak, og etterforsker nå teltbrannen.

- Dersom noen har prøvd å sette fyr på et telt ser vi på det som alvorlig. Det kan vi ikke akseptere, sier han videre.

12 000 russ Daglig leder i ROK, selskapet som arrangerer russefestene på Tryvann, Mie Skard, opplyser om at arrangementets vakter ble kontaktet etter hendelsen.

- Russejenter kontaktet våre vakter som videre kontaktet politi og sanitet. Etter hva jeg har fått opplyst dreide det seg ikke om en stor brann, og den ble slukket raskt. Den spredde seg ikke.

12 000 russ deltok på arrangementet lørdag. Hun kjenner ikke til hvor stor brannen var.

- Ellers gikk det stort sett rolig for seg. Det var en normal kveld.

Mistenker påsettelse Politibetjent Arild Sandstrøm befant seg på Tryvann da brannen oppsto.

-Utifra det som ble sagt av de to personene som befant seg inne i teltet, mistenker vi at det var påsatt. De skal ha hørt noen utenfor, sier Sandstrøm til Dagbladet.

- Vi vet ikke noe om bakgrunnen for hendelsen. Det var mange russ der oppe. Bortsett fra brannen var det ingen alvorlige voldshendelser, sier han.

- Kaotisk start President i «Russens hovedstyre - Oslo og Akerhus», Sondre Kvam, synes det er «helt forferdelig» dersom brannen ble påtent med vilje.

- Det er først og fremst bra at ingen kom til skade og at politiet tar tak i saken. Det har generelt vært god sikkerhet under treffene, og etter den kaotiske starten har sikkerheten blirr skjerpet, sier han.

Han mener årets russekull har vært «rolige og hyggelige».

- Det har vært god stemning, men det er vanskelig å holde styr på alle områdene.

Helgens russetreff på Tryvann var årets siste.

FIKK BRANNSKADER:  Slik så huden til Tiril Drageset Farstads bryst ut. Foto: Privat
FIKK BRANNSKADER: Slik så huden til Tiril Drageset Farstads bryst ut. Foto: Privat Vis mer