Mistenker at de har pågrepet en seriemorder

Sju kvinner funnet døde.

PÅGREPET: Darren Vann (43) er pågrepet og siktet for drapet på Afrikka Hardy i Gary i Indiana. Politiet mistenker imidlertid at han står bak en rekke drap etter å ha funnet ytterligere seks lik i løpet av helga. Foto:  REUTERS/Hammond Police Department/Handout
PÅGREPET: Darren Vann (43) er pågrepet og siktet for drapet på Afrikka Hardy i Gary i Indiana. Politiet mistenker imidlertid at han står bak en rekke drap etter å ha funnet ytterligere seks lik i løpet av helga. Foto: REUTERS/Hammond Police Department/HandoutVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): I løpet av helga har politiet i Gary i Indiana i USA funnet likene av sju kvinner, og politiet mistenker at de står overfor en seriemorder.

Darren Vann (43) er pågrepet i saken. Ifølge politisjef i byen Hammond, John Doghty, har Vann tilstått drapet på en av kvinnene, Afrikka Hardy (19), fredag, ifølge CBS News.

Hardy ble funnet drept i et badekar på Motel 6 i Hammond i Gary, og politiet pågrep Vann kort tid etterpå. Han skal da ha innrømmet at han «gjorde en feil» under drapet.

Fant lik Vann er tidligere dømt for seksualforbrytelser, og gjennom avhør skal politiet ha klart å spore opp likene av ytterligere seks kvinner.

Lørdag ble liket av Anith Jones (35) funnet i et forlatt hus i Gary i Indiana. Hun hadde vært savnet siden 8. oktober. Søndag ble ytterligere to lik funnet i det samme huset. I tillegg ble tre andre lik funnet i andre hus i byen.

ETTERFORSKER: Politisjef i Hammond, John Doughty, sier at avhørene med Vann kan tyde på at han har begått drap 20 år tilbake i tid. Foto: AP Photo/The Times, John J. Watkins
ETTERFORSKER: Politisjef i Hammond, John Doughty, sier at avhørene med Vann kan tyde på at han har begått drap 20 år tilbake i tid. Foto: AP Photo/The Times, John J. Watkins Vis mer

- Av ofrene som er funnet, er det bare Jones som var meldt savnet. Det kan tyde på at gjerningsmannen gikk etter individer som det var lite sannsynlig at ville bli meldt savnet, sier ordfører i Gary, Karen Freeman-Wilson.

Politiet mistenker derfor at de står overfor en seriemorder.

- Det er mulig at etterforskningen vil føre oss til flere ofre. Det kan gå så langt som 20 år tilbake i tid ut fra noe av avhørsmaterialet vi har, men dette er foreløpig ikke bekreftet, sier politisjef Doughty.

Ifølge politiet er Vann villig til å samarbeide fordi han ønsker å forhandle seg til mildere straff.

Dømt i Texas I 2009 ble Vann dømt for et seksuelt overgrep mot en 25 år gammel kvinne i Texas. Han ble dømt til fem års fengsel og slapp ut i juli i fjor. Offeret fortalte til politiet at hun reiste hjem til Vanns leilighet. Da han spurte henne om hun jobbet i politiet og hun avkreftet dette, skal han ha slått henne, forsøkt å kvele henne, truet med å drepe henne og voldtatt henne.

FANT LIK: I dette forlatte huset i Gary i Indiana fant politiet liket av en kvinne. Foto: AP Photo/M. Spencer Green
FANT LIK: I dette forlatte huset i Gary i Indiana fant politiet liket av en kvinne. Foto: AP Photo/M. Spencer Green Vis mer

I Texas er Vann registrert som en sexforbryter med «lav risiko». Selv om det foreløpig ikke er indikasjoner på drap i andre delstater enn Indiana, varslet politiet i Austin i Texas mandag at de vil gå gjennom sine savnet-arkiver og såkalte «kalde saker» for å se om noen kan knyttes Vann.

FANT LIK: I dette forlatte huset i Gary i Indiana fant politiet liket av en kvinne. Foto: AP Photo/M. Spencer Green
FANT LIK: I dette forlatte huset i Gary i Indiana fant politiet liket av en kvinne. Foto: AP Photo/M. Spencer Green Vis mer