Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenker at Mats Alm (34) har en hemmelig kjæreste

Siktet for å ha drept og tent på sine forlovede Linda Chen (32).

BENEKTER ALL STRAFFSKYLD: Mats Alm (34) er i Falun tingsrett siktet for overlagt drap på samboeren Linda Chen.  I syv uker har han etterlyst samboeren (32). På fredag ble hennes levninger funnet i skogen, omkring tre mil fra parets hjem og Alm ble pågrepet. Foto: SCANPIX
BENEKTER ALL STRAFFSKYLD: Mats Alm (34) er i Falun tingsrett siktet for overlagt drap på samboeren Linda Chen. I syv uker har han etterlyst samboeren (32). På fredag ble hennes levninger funnet i skogen, omkring tre mil fra parets hjem og Alm ble pågrepet. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Mats Alm (34) fra Falun ble på fredag pågrepet og siktet for drapet på sine forlovede Linda Chen (32) som forsvant 1. august, én uke før parets bryllup.

Etter en syv uker lang leteaksjon, ble Chens levninger funnet på fredag i et skogsområde omkring tre mil fra parets hjem.

Intervjuet kollegaer
Etterforskerne undersøker nå flere rykter om at Alm hadde en hemmelig kjæreste, ifølge Expressen.se.

Allerede før 34-åringens pågripelse, har politiet intervjuet flere av Alms kollegaer ved Domnarvets skole, der han jobber som lærervikar.

- Når Mats kom tilbake til skolen etter at Linda hadde forsvunnet, skal han ha fortalt til flere at han hadde fått en ny kjæreste, forteller en ansatt ved skolen til Expressen.

Alm har vært en flittig bruker av nettdeitingsider, der han traff både sin ekskone og Linda.

I politiets søkelys
Etterforskningsleder Lars-Ola Sörestad bekrefter overfor Expressen at politiet kjenner til opplysningene om en ny kjæreste.

- Det er opplysninger vi har hatt kunnskap om tidligere, sier han.

Politiet holder nå på med en større etterforskning rundt Alms vennekrets.

- Vi gjør en total kartlegging av hva han har gjort siden 1. august, sier Jan Karlsson i Riksmordkommissionen, Sveriges svar på Kripos og fortsetter:

- Vi vil ha tak i alle som har vært sammen med ham, både menn og kvinner.

Alms forsvarer, Mats Bergh, sier at han ikke kjenner til disse opplysningene.

GJORDE ALT SAMMEN: En venninne av Linda Chen forteller at hun og forlovede Mats Alm var mye sammen på fritiden. Alm pleide blant annet å hente Chen på jobb. Foto: HENRIK HANSSON/EXPRESSEN
GJORDE ALT SAMMEN: En venninne av Linda Chen forteller at hun og forlovede Mats Alm var mye sammen på fritiden. Alm pleide blant annet å hente Chen på jobb. Foto: HENRIK HANSSON/EXPRESSEN Vis mer

Kjente igjen klærne
Helt siden den dramatiske pågripelsen på fredag, har Alm benektet en hvert kjennskap til drapet.

- Han vil ingenting annet enn at Linda skal være i live, sier Bergh og legger til at Alm håper å gjenforenes med forlovede.

Chen ble funnet av en hundepatrulje, etter at Alm kom løpende ut av skogen like i nærheten og ropte at han hadde funnet Linda.

34-åringen hadde brannskader på overkroppen og ble fraktet til sykehus, mens politiet gjennomsøkte området rundt.

Mye tyder på at han ble skadet, mens han satte fyr på Chens kropp.

Chen har ikke blitt offisielt identifisert. Mye tyder likevel på at det er hun som ble funnet, blant annet de hvite klesplaggene hun hadde på seg dagen hun forsvant.

Tror ikke på forklaringen
Alms forklaring er at han tilfeldig kom over sin døde forlovede i skogen da han lette etter henne.

- Jeg har vært og lett etter Linda hvert eneste ledige øyeblikk jeg har hatt. Jeg kan ikke forklare hvordan jeg havnet der, men helt plutselig fant jeg henne, sa Alm i avhør på fredag.

Politiet tror ikke på denne forklaringen, ifølge statsadvokat Niclas Eltenius. Den svenske professoren i kriminologi, Leif GW Persson, er heller ikke overbevisst.

GW Persson har ved flere anledninger nærmest utpekt 34-åringen som drapsmann.

- Om det skulle være som Mats sier -  at ukjente gjerningsmenn først myrder hans forlovede for så å kidnappe og plassere ham ved sin døde kjærestes kropp - vil det i så fall være første gangen noe sånt skjer
i den vestlige verdens kriminalhistorie, sier han til Expressen.se.

Etterlysning på TV
Politiet sjekker om Linda ble drept i Alms bil eller om den ble brukt til å frakte henne til åstedet.

Det finnes flere bilspor i nærheten av der Chen ble funnet som understøtter denne teorien.

34-åringen har ved gjentatte anledninger gått ut i media og gråtende etterlyst sin samboer.

Han har også deltatt i leteaksjoner sammen med både sin og Chens familie.

Dro på fest på bryllupsdagen
Venner av paret gir et noe ulikt bilde av Alm og hans forhold til den år yngre kvinnen.

Chens bror, Chris, har tidligere fortalt at paret virket lykkelige, men at Alm har oppført seg veldig rart etter at hun forsvant.

- Han hjalp til å lete. Men samtidig var han veldig opptatt av alt skulle gå så fort. Man kunne se på ham at han var veldig urolig inni seg, sier Chris Chen til Expressen.

Et annet moment som har fått både slektninger og venner til å reagere, er at Alm tilbrakte 8. august, dagen da han skulle gifte seg, på fest.

- Han satt her og skrattlo og drakk sterkøl. Det føles helt sinnsykt. Skal man gifte seg og kjæresten er forsvunnet på bryllupsdagen, burde man kanskje være fortvilet og ikke sitte å drikke øl og le, sier sjefen for Café Slussvaktarn, Vanja Östberg til Expressen.

Ville ikke gifte seg
Lindas venner Busaba og Tomas Östling mener at Alm lyver om flere sider ved forholdet.

I media har 34-åringen gjentatte ganger fortalt om det romantiske øyeblikket da han fridde og hvor mye han gledet seg til bryllupet.

DET SISTE BILDET: Den siste sikre observasjonen av Linda Chen (32) ble gjort på ettermiddagen den 1. august. Chen og samboeren Mats Alm var og handlet på butikken City Gross utenfor Falun. Ifølge Alms forklaring kjørte paret rundt i et par timer, før de dro hjem og Linda gikk ut for å møte en kamerat. Foto: OVERVÅKNINGSKAMERA/EXPRESSEN
DET SISTE BILDET: Den siste sikre observasjonen av Linda Chen (32) ble gjort på ettermiddagen den 1. august. Chen og samboeren Mats Alm var og handlet på butikken City Gross utenfor Falun. Ifølge Alms forklaring kjørte paret rundt i et par timer, før de dro hjem og Linda gikk ut for å møte en kamerat. Foto: OVERVÅKNINGSKAMERA/EXPRESSEN Vis mer

Bare løgn, hevder Östling-ekteparet. De mener at det var Chen som fridde og at 34-åringen først sa nei.

- Men hun fikk overtalt ham til det. Hun ville det så gjerne, sier Basuba Östling til Dalarnas Tidning.

Det har også kommet at Alm ikke hadde bestilt mat til bryllupet.

Dette ble oppdaget først da Chens slektninger ønsket å avbestille denne etter at hun forsvant.

POPULÆRT TUROMRÅDE: Linda Chen ble funnet i skogen omkring tre mil fra sitt bosted. Området brukes flittig av turgåere. Flere naboer har derfor stilt seg undrende til hvorfor Chens kropp ikke ble funnet tidligere. Foto: EXPRESSEN
POPULÆRT TUROMRÅDE: Linda Chen ble funnet i skogen omkring tre mil fra sitt bosted. Området brukes flittig av turgåere. Flere naboer har derfor stilt seg undrende til hvorfor Chens kropp ikke ble funnet tidligere. Foto: EXPRESSEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling