Mistenker at oljearbeidere lekker om oljefunn

Aksjehandel skal ha foregått både i forkant av positive og negative børsmeldinger.

MISTENKER LEKKASJE: Markedsdirektør i finanstilsynet, Eirik Bunæs, mistenker at oljearbeidere har lekket sensitiv informasjon til venner og familie. - Det er åpenbart at spredningsfaren er stor dersom aktørene som deltar i leting og drift ikke har gode rutiner for informasjonsbehandling, sier han. Foto: Knut Falch / SCANPIX
MISTENKER LEKKASJE: Markedsdirektør i finanstilsynet, Eirik Bunæs, mistenker at oljearbeidere har lekket sensitiv informasjon til venner og familie. - Det er åpenbart at spredningsfaren er stor dersom aktørene som deltar i leting og drift ikke har gode rutiner for informasjonsbehandling, sier han. Foto: Knut Falch / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finanstilsynet har anmeldt flere personer for ulovlig innsidehandel og mistenker lekkasjer fra oljearbeidere. Bakgrunnen er at flere har hatt mistenkelig god timing i aksjemarkedet etter oljefunn det siste året.

Finanstilsynet mistenker at oljearbeidere har lekket sensitiv informasjon til venner og familie på land, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er åpenbart at spredningsfaren er stor dersom aktørene som deltar i leting og drift ikke har gode rutiner for informasjonsbehandling, sier markedsdirektør Eirik Bunæs i Finanstilsynet til avisen.

Etter det Dagens Næringsliv erfarer er det mistanke om at både ansatte i oljeselskaper og riggselskaper har lekket informasjon om oljefunn. Aksjehandelen skal ha foregått både i forkant av positive og negative børsmeldinger.

(NTB)