ÅSTEDET: I dette huset ble Hamida Didovic (87) drept i slutten av januar. Hun ble overfalt og forsøkt kvalt i fjor høst i forbindelse med et innbrudd.
ÅSTEDET: I dette huset ble Hamida Didovic (87) drept i slutten av januar. Hun ble overfalt og forsøkt kvalt i fjor høst i forbindelse med et innbrudd.Vis mer

Mistenker at penger kan ha vært drapsmotivet

Barnebarnet til den drepte Hamida Didovic (87) tror penger spart opp til begravelse kan være årsaken til drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) To menn på 18 og 21 år er pågrepet i forbindelse med at Hamida Didovic (87) ble funnet bakbundet og drept i leiligheten sin Horten i slutten av januar, opplyser politiet i formiddag.

Mennene ble pågrepet i går ettermiddag på Romerike, ifølge politiadvokat Thomas Kragelund i Vestfold politidistrikt.

Kjenner ikke de pågrepneMerima Muminvic (41), barnebarnet til Didovic, forteller at hun ikke vet hvem de pågrepne er.

- De er ikke en del av familien, og jeg tror heller ikke min bestemor kjente disse for de bodde i nabofylket, sier Muminvic til Dagbladet.

Hun vet ikke hvorfor farmoren ble drept, men tror penger kan ha vært motivet.

- Gamle mennesker sparer til begravelse og har gjerne pengene liggende hjemme. Jeg tenker at de som drepte henne kan ha vært ute etter disse pengene, sier Muminvic.

Selv kjente hun ikke til at Didovic oppbevarte penger hjemme, men fikk høre det av andre familiemedlemmer etter 87-åringens død.

Den 87-årige kvinnen ble i fjor høst brutalt angrepet og forsøkt kvelt i forbindelse med et innbrudd hos henne. Muminivic kjenner ikke til om drapet og det første innbruddet hadde en sammenheng med hverandre.

- Vi har ingen fienderHennes fetter, Edin Didovic, kjenner heller ikke til hva som er drapsmotivet eller om det finnes en sammenheng mellom de to hendelsene.

- Vi har ingen fiender. Jeg kan ikke tenke meg noen som ville skade min bestemor, sier Edin Didovic.

Han kjenner ikke til om Hamida Didovic kan ha hatt penger liggende hjemme. Hans far, Hamidas sønn, er veldig fornøyd med at to personer er pågrepet for drapet på moren.

- Han er lettet over at det er bevegelse i saken, sier Edin Didovic.

Den drepte kvinnens datter har vært svært bekymet for at drap kan ramme flere medlemmer av familien etter at 87-åringen ble funnet.

- Vi bor alle i nærheten av der bestemor bodde, og min mor er redd for nye angrep mot familien ettersom vi ikke vet hvorfor bestemor ble drept, sier Merima Muminvic.