NEDE:  En kunde står foran en tellemaskin i Shinhan-banken i Seoul, der nettverkene nå er nede. Politi og etterforskere sjekker nå om Nord Korea kan ha noe med at både bank og nettverk ligger nede. Foto: Ahn Young-ioon / Ap / Scanpix
NEDE: En kunde står foran en tellemaskin i Shinhan-banken i Seoul, der nettverkene nå er nede. Politi og etterforskere sjekker nå om Nord Korea kan ha noe med at både bank og nettverk ligger nede. Foto: Ahn Young-ioon / Ap / ScanpixVis mer

Mistenker cyber-angrep i Sør-Korea

Datanettverk, tv-stasjoner og banker er paralysert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Korea etterforsker nå det de frykter er et cyber-angrep etter at datanettverk, tv-stasjoner og banker er paralysert, melder Al Jazeera.

Tv-kanalene KBS, MBC og YTN melder til politiet at de ikke kom på lufta fra klokka 14, ifølge Yonhap nyhetsbyrå. To banker, Shinhan Bank og Nonghyup, sier at deres datasystemer er rammet. Årsaken til problemene er fremdleles ukjent.

Politi og sør-koreanske offisielle etterforsker nå saken, melder nyhetbyrået Ap, som også understreker at ingen foreløpig vet grunnen til at bank- og internettlinjer er nede.

Eksperter sier likefullt at de tror angrepet kommer fra Pyongyang.

I forrige uke anklaget Nord Korea USA og deres allierte for å ha angrepet deres internett-servere. De hadde blitt «delvis eller helt ødelagt», meldte Nord Korea.