Corona-rekord

Mistenker de yngste rammes spesielt

Antallet barn under fem år, som legges inn på sykeshus med corona, skyter i været i USA. Eksperter undersøker om de kan være spesielt utsatt for omikron-varianten.

FLERE INNLAGTE: Sykepleieren Morgan Flynn behandler coronapasienter på intensiven ved Dartmouth-Hitchcock Medical Center i Lebanon i New Hampshire. Foto: AP Photo/Steven Senne
FLERE INNLAGTE: Sykepleieren Morgan Flynn behandler coronapasienter på intensiven ved Dartmouth-Hitchcock Medical Center i Lebanon i New Hampshire. Foto: AP Photo/Steven Senne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Antallet barn under fem år, som legges inn på sykehus i USA med covid-19, har steget til det høyeste nivået i pandemien. Det viser tall som ble lagt fram av Centers for Disease Control and Prevention (CDC) fredag, melder AP.

Dette er en eneste aldersgruppa i USA som ennå ikke tilbys vaksine.

Smittetallene i USA generelt har vært skyhøye siden midten av desember etter at omikron-varianten gjorde sitt inntog. Daglig registreres i gjennomsnitt drøyt 600.000 tilfeller.

Bekymret

Samtidig har innleggelsene blant de yngste barna skutt i været fra om lag 2,5 per 100.000 barn til 4 per 100.000, viser tallene fra CDC. De baserer seg på statestikk fra 250 sykehus i 14 delstater.

Dataene viser imidlertid ikke en liknende økning for barn i andre aldersgrupper. Helsemyndighetene i USA frykter derfor at omikron-varianten ikke er å mild for de minste barna, som for eldre barn, skriver New York Times.

Blant barn mellom fem og 17 år utgjør innleggelsene om lag én per 100.000.

- Den bekymringsfulle trenden blant barna som er for unge til å bli vaksinert, understreker behovet for at eldre barn og voksne vaksinerer seg for å beskytte dem rundt seg, sier direktør for CDC, Rochelle Walensky, på en pressekonferanse fredag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer