Mistenker den nye kongen for drapene

KATMANDU: Myndighetene i Nepal har gitt innbyggerne portforbud fra klokka 12.00 i dag. Samtidig spekulerer landets befolkning i om den nykronede Gyanendra står bak drapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etterforskingen av drapene på kongefamilien satte i gang for fullt i dag, melder The Times of India. En av de oppnevnte medlemmene av kommisjonen som skal granske massakren på kongefamilien i Nepal, nekter imidlertid å delta fordi han mener kommisjonen er uriktig opprettet.

Kommisjonene skal granske hva som skjedde da Kong Birendra, dronningen og sju andre medlemmer av kongefamilien døde under skytingen inne i palasset fredag.

Portforbud

Innenriksdepartementet kom med en offisiell melding på den statlige radioen i formiddag: Et 12 timers portforbud inntrer fra klokka 12.00 for å unngå «uønskede forstyrrelser».

Katmandus gater så fremdeles ut som en slagmark i morgentimene i dag. Steiner, murblokker og tåregass-beholdere lå strødd i gatene etter opptøyene hvor minst to personer ble drept og 20 skadd i går.

Profesjonelle bak drapene

De nepalesiske folket spekulerer på hva som egentlig skjedde da kongefamilien ble skutt. Mange mener at den upopulære kong Gyanendra - som ble kronet til konge i går - kan være hjernen bak drapene, melder The Times of India. Folket viser til at ingen fra Gyanendras familie var tilstede under familiemiddagen da massakeren fant sted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer