Mistenker dødsfall skyldes drikkevannet på Askøy

Askøy kommune mistenker at en person har dødd som følge av drikkevannsproblemene i kommunen. En rekke personer er innlagt på sykehus og flere titalls har blitt syke.

SE TV: Askøy kommune opplyser at et dødsfall i kommunen kan ha sammenheng med mulig smitteutbrudd i drikkevannet, uten at dette er bekreftet ennå. Video: NRK/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASKØY/OSLO (Dagbladet): - Vi kan bekrefte at det er et dødsfall i kommunen som kan ha sammenheng med mulig smitteutbrudd. Foreløpig er det ingen bekreftet årsakssammenheng mellom dødsfallet og smitteutbruddet. Familien ivaretas av helsefaglig støtteapparat, og familien ber om ro rundt situasjonen, sier ordfører Terje Mathiassen i en pressemelding fredag morgen.

En ett år gammel gutt døde tidligere denne uka av en bakterieinfeksjon i det samme området som er berørt av drikkevannsproblemene. Bakteriene i ettåringens kropp skal sammenlignes med bakteriene i drikkevannet.Smittevernlege Thomas Hetland sier til Dagbladet at den ett år gamle gutten ble innlagt på sykehus onsdag.

- Vi reagerte torsdag formiddag da flere sykepleiere oppdaget at flere av de som var rammet av sykdom kom fra det samme geografiske området i Øvre Kleppe. Vi har sendt ut informasjon om koking til innbyggerne våre og har informert gjennom media, sier Hetland.

18 innlagt

Det skal nå være 18 personer som er innlagt på Haukeland universitetssykehus. Smittevernlegen har ikke fått informasjon om noen av disse er blitt utskrevet igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer