MC-RØRE:  Det er ikke første gang at myndighetene setter søkelys på motorsykkelgjengene i Århus-regionen.. Arkivfoto: Ian Hodgson REUTERS
MC-RØRE: Det er ikke første gang at myndighetene setter søkelys på motorsykkelgjengene i Århus-regionen.. Arkivfoto: Ian Hodgson REUTERSVis mer

Mistenker eiendomsmeglere for MC-samrøre

Danske næringslivsfolk mistenkes for å gjøre forretninger med Hells Angels.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eiendomsmeglere i Århus-området i Danmark er i samrøre med motorsykkelbander, mener danske skattemyndigheter. Etablerte næringslivsfolk mistenkes for å gjøre forretninger med Hells Angels.

Skattemyndighetene gransker rundt 25 firmaers virksomhet øst på Jylland, skrev Århus Stiftstidende lørdag. Firmaene mistenkes for skattesnyteri og hvitvasking av penger, het det på avisens nettsider.

- Innsatsen er konsentrert om selskaper som eies av folk fra MC-miljøene eller av personer i deres omgangskrets, som koner eller kjærester. I alt har vi rundt 30 personer i kikkerten, sier skattemyndighetenes talsmann Morten Mørch til avisen.

Det er ikke første gang at myndighetene setter søkelys på motorsykkelgjengene i Århus-regionen. I 2004 måtte den tidligere lederen for Hells Angels i Århus, Jimmy Nissen, sone fem måneders fengsel og betale 750.000 kroner i bot for grovt skattefusk.

Mange MC-folk har vakt danske myndigheters mistanke med sin personlige livsstil. Myndighetene fikk det ikke til å rime at disse folkene kunne ha dyre biler og motorsykler i garasjene, samtidig som de levde på sosialhjelp eller førtidspensjon.

(NTB)