Mistenker en gruppe barn

Etterforskningsledelsen i Orrefors retter i dag konkret mistanke mot en liten gruppe barn og ungdommer. De mener barna skar opp teltduken og knivstakk Karolina Johansson (10) med overlegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men politiet vet ikke om hensikten var å drepe 10-åringen, ifølge Aftonbladet.

Politiet har identifisert de fleste av personene som befant seg på teltplassen i Orrefors i timene før drapet. Avisen har snakket med kilder i politiet som bekrefter at politiet i dag retter spesiell interesse mot en liten gruppe av barn og ungdommer.

Politiet tror personen som drepte Karolina, finnes i denne lille kretsen. De utelukker ikke at gjerningsmannen var sammen med andre da drapet fant sted.

Det skal være intervju med barna som var på telttur, deres venner og andre ungdommer som nå begynner å gi resultater.

Trenger mordvåpenet

Politiet går svært rolig frem mot barna som avhøres. De har ennå ikke tatt opp eventuelle skyldspørsmål med barna. Barnepsykologer er til stede under alle intervjuene.

Selv etter obduksjonen har politiet ingen klar oppfatning av hvordan drapet gikk til.

Aftobladets kilder mener at drapet på den vesle jenta ikke fremstår som en ulykke. Det skal blant annet skadene på jentas kropp vitne om.

Politiet leter fortsatt desperat etter drapsvåpenet.

- Det kan fort komme et gjennombrudd hvis vi bare finner drapsvåpenet. Og etter rettsmedisinerens uttalelser vet vi hva vi leter etter, sier politiets pressetalsmann Sven-Erik Karlsson.

Og mens politiet jobber på spreng, sørger Karolinas venner. I går hedret medelever i Orrefors Karolinas minne.

- Det var en fin og høytidelig stund, sier rektor Pirkko Ahnberg til Aftonbladet.

MISTENKER EN GRUPPE BARN: Politiet tror nå at kanskje en gruppe bar står bak drapet på 10 år gamle Karolina Johansson (bildet).