Mistenker mafiaen for å stå bak hestekjøttskandalen

Tror internasjonale bander tjener millioner på selge hest og gris som oksekjøtt.

HEST: Franske Findus Lasagnes Bolognaise er i liket med britiske Findus-pakker og produkter i en mengde europeiske land trukket fra hyllene etter funn av store mengder hestekjøtt i det som skulle være rent oksekjøtt. Kjøttprodusenten Comigel leverer tonnevis med frossenkjøtt til ver 15 land, inkludert Norge. .I noen av Findus-pakkene var det opp mot 100 prosent hestekjøtt. Foto:  EPA/JEAN FRANCOIS FREY/NTB-Scanpix
HEST: Franske Findus Lasagnes Bolognaise er i liket med britiske Findus-pakker og produkter i en mengde europeiske land trukket fra hyllene etter funn av store mengder hestekjøtt i det som skulle være rent oksekjøtt. Kjøttprodusenten Comigel leverer tonnevis med frossenkjøtt til ver 15 land, inkludert Norge. .I noen av Findus-pakkene var det opp mot 100 prosent hestekjøtt. Foto: EPA/JEAN FRANCOIS FREY/NTB-Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et hestehode i senga har vært selve symbolet på mafiaens vrede. Nå mener britiske matmyndigheter å ane hvor resten av hesten blir av.

Det britiske mattilsynet FSA fant denne uka hestekjøtt i flere typer lasagnepakker fra det multinasjonale selskapet Findus og kaller funnene uakseptable, ifølge BBC. FSA mener det er sannsynlig at det ligger noe kriminelt bak innblandingen av hestekjøtt i det som skal være storfekjøtt.

Tidligere i år fant det britiske mattilsynet DNA fra hest og svin i noen typer hamburgere i Storbritannia.

Mistenker hestemafia Britiske matmyndigheter mistenker at en organisert mafia med internasjonale forgreninger står bak hestekjøttskandalen. Kilder nær FSA og direktoratet for landbruk og mat sier til avisen The Observer at urenhetene de har funnet i burgerkjøtt, lasagne og andre produkter må være et resultat av svindel, og at det hele har en «internasjonal dimensjon».

I 18 lasagneprodukter som ble testet, ble det funnet mellom 60 og 100 prosent hestekjøtt. Lasagnen er levert til Findus av det franske selskapet Comigel, som selv varslet at også en spagettirett «ikke svarer til beskrivelsen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer