Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenker major etter skytemassakren

Malik Nadal Hasan (39) identifisert som mistenkt i massakren der minst 12 ble drept og 31 skadet.

SOLDATER INVOLVERT: Generalløytnant Robert Cone sier på en pressebriefing at soldater ser ut til å ha stått bak skytingen på Fort Hood i Texas. Foto: AP/SCANPIX
SOLDATER INVOLVERT: Generalløytnant Robert Cone sier på en pressebriefing at soldater ser ut til å ha stått bak skytingen på Fort Hood i Texas. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Amerikanske myndigheter mener nå at det var soldater som sto bak massakren ved Fort Hood i Texas. En av de mistenkte er identifisert av ABC News som 39 år gamle major Malik Nadal Hasan.

Minst tolv personer er døde og flere skadet etter skyteepisoden, sier en talsmann for Fort Hood til CNN.

En av de døde skal være en av skytterne. Det er fremdeles uklart hva som ligger bak skytingen.

Skjøt mot soldater
Antall skadde skal nå ha steget til 32 personer. To av dem skal være alvorlig skadd, og alle de skadde skal være voksne personer.

Tre skyttere skal ha vært involvert. En av dem skal altså være omkommet, mens de to andre er arrestert.

Senator Kay Bailey Hutchison forteller at skytingen skjedde inne på et personalsenter der soldater holdt på å fylle ut papirer for å klargjøres for å dra utenlands. De skal ha vært på vei til Afghanistan eller Irak.

General Robert Cone, øverstkommandrende ved Fort Hood, opplyser på en pressekonferanse at en av skytterne er drept. To andre soldater er mistenkt for å ha deltatt.

- Tragedie
Han opplyser at alle dødsfallene skjedde ved et senter der soldater ble klargjort for å dra på oppdrag. Skytterne skal ha hatt håndvåpen.

- Dette er en forferdelig tragedie. Samfunnet er helt knust, sier Cone.

Han opplyser at det er store forskjeller på skadene til de 31 skadde.

Kongressrepresentant John Carter representerer distriktet der Fort Wood ligger. Han sier i et kongressmøte at angrepet er svært alvorlig.

Alvorlige skader
- Sykehusene spør etter mange enheter med blod, så det er trolig mange alvorlige skader, sier Carter.

- Vi vet ikke grunnen til dette angrepet, men det er et angrep på våre soldater. Det er en tragedie at familiene mister sine kjære.

Flere medier melder om at alle dødsfallene skjedde ved personalsenteret. Men det er også rapportert om skyting på Howze Theater inne på basen. Der var det planlagt en seremoni for avgangselever, som skulle være for soldater og familier som ikke hadde fått med seg avgangsseremonier fordi de har vært ute på oppdrag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media