Mistenker massejuks på BI

80 studenter skal ha jukset på eksamen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 80 studenter ved handelshøyskolen BI er mistenkt juks etter å ha innlevert hjemmeeksamen i høst. De mistenkte er alle førsteårsstudenter på bachelorstudiet og skulle opp i en deleksamen i bedriftsøkonomi, skriver dn.no.

Kristin Dahl, direktør ved studieavdelingen, sier skolen ble overrasket da de fikk besvarelsene.

- Jeg fikk helt bakoversveis. Dette var en individuell eksamen, og vi mistenker at mange av studentene har samarbeidet for mye, sier Dahl til dn.no.

I tillegg til å ha samarbeidet på en individuell eksamen, mistenkes noen studenter for å ha hentet deler av besvarelsen på nettet og latt som om dette var deres eget arbeid.

Klagenemda ved BI skal nå behandle 80 saker. Alle studentene har fått anledning til å legge fram sin versjon av saken skriftlig.

Men studentene slipper sannsynligvis unna med den mildeste straffen - at innleveringen blir annullert. Eksamen der studentene jukset gir ikke karakter, men må være bestått for at studenten skal få gått opp til hovedeksamen på kurset.

- Vi har ikke vært borti noe lignende før. I snitt har vi 15-20 juksesaker i året. Dette skriver vi på kontoen for umodenhet, eller at de ikke har satt seg inn i rammene for den aktuelle eksamen, sier Dahl.

MISTENKER MASSEJUKS: Hele 80 studenter er mistenkt for å ha jukset på samme eksamen på et av bachelorstudiene på BI. Foto: Geir Bølstad
MISTENKER MASSEJUKS: Hele 80 studenter er mistenkt for å ha jukset på samme eksamen på et av bachelorstudiene på BI. Foto: Geir Bølstad Vis mer