Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenker massejuks på BI

80 studenter skal ha jukset på eksamen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 80 studenter ved handelshøyskolen BI er mistenkt juks etter å ha innlevert hjemmeeksamen i høst. De mistenkte er alle førsteårsstudenter på bachelorstudiet og skulle opp i en deleksamen i bedriftsøkonomi, skriver dn.no.

Kristin Dahl, direktør ved studieavdelingen, sier skolen ble overrasket da de fikk besvarelsene.

- Jeg fikk helt bakoversveis. Dette var en individuell eksamen, og vi mistenker at mange av studentene har samarbeidet for mye, sier Dahl til dn.no.

I tillegg til å ha samarbeidet på en individuell eksamen, mistenkes noen studenter for å ha hentet deler av besvarelsen på nettet og latt som om dette var deres eget arbeid.

Klagenemda ved BI skal nå behandle 80 saker. Alle studentene har fått anledning til å legge fram sin versjon av saken skriftlig.

Men studentene slipper sannsynligvis unna med den mildeste straffen - at innleveringen blir annullert. Eksamen der studentene jukset gir ikke karakter, men må være bestått for at studenten skal få gått opp til hovedeksamen på kurset.

- Vi har ikke vært borti noe lignende før. I snitt har vi 15-20 juksesaker i året. Dette skriver vi på kontoen for umodenhet, eller at de ikke har satt seg inn i rammene for den aktuelle eksamen, sier Dahl.

MISTENKER MASSEJUKS: Hele 80 studenter er mistenkt for å ha jukset på samme eksamen på et av bachelorstudiene på BI. Foto: Geir Bølstad
MISTENKER MASSEJUKS: Hele 80 studenter er mistenkt for å ha jukset på samme eksamen på et av bachelorstudiene på BI. Foto: Geir Bølstad Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!