MENNESKESMUGLING: Fire albanere ble i torsdag ettermiddag oppdaget i en konteiner på havna og arrestert i Brevik, etter mistanke om at de skulle la seg smugle til England med ei ferje. Foto: Per Flåthe
MENNESKESMUGLING: Fire albanere ble i torsdag ettermiddag oppdaget i en konteiner på havna og arrestert i Brevik, etter mistanke om at de skulle la seg smugle til England med ei ferje. Foto: Per FlåtheVis mer

Mistenker menneske- smugling fra Brevik

Fire personer oppdaget og pågrepet i en konteiner som skulle til England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder eller informasjon? Tips oss på telefon 24 00 00 00, e-post 2400@db.no eller sms/mms 2400.

(Dagbladet): Fire albanere er pågrepet etter at de tok seg om bord en konteiner på havna i Breivik i Telemark, i et forsøk på å la seg smugle til England. Alle er mellom 20 og 30 år gamle.

- Dette er personer som skulle smugles, ikke bakmenn. Men vi har all grunn til å tro at de finnes, det er noen som hjelper til her, sier jourhavende jurist Odd Kostveit i Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har hatt mistanke om at denne menneskesmuglingen har funnet sted siden 2010, og slo til etter melding om at noen tok seg inn i en konteiner på havneområdet i 18.40-tida i dag. Hvor mange som er blitt smuglet fra stedet er «foreløpig vanskelig å si».

- Vi vet at det er noen, men akkurat hvor mange er vanskelig å si. Vi har fått til en del sikringstiltak på havna, og samarbeider med Engelsk og Svensk politi, samt Kripos, sier Kostveit.

Smuglingen finner sted ved at personene tar seg om bord en mer eller mindre tilfeldig konteiner på havneområdet.

- Noen ganger har de flaks og haver i en som skal på en ferje direkte til England. Andre ganger stopper den flere andre steder først, sier Kostveit, og betegner praksisen som livsfarlig.

- Alt som skal til er en forskyvning på lasten. De ofrer penger og helse for å komme seg til England, sier Kostveit.

Pågripelsene minner om en sak fra 2010, da to albanske menn i Sverige ble siktet for å ha hjulpet til med tilsvarende. Akkurat nå har politiet ikke grunn til å tro at det er en sammenheng mellom disse sakene, sier Kostveit.

Alle mennene er siktet for brudd på Utlendingsloven.