Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenker menneskesmugling

Politiet unnlot å gå ombord i cruiseskipet «Dalmacija» da det kom til Bergen klokka 9.30 i dag. Mannskapet tror at flere av passasjerene kommer til å hoppe av den beryktede båten. Politiet frykter at det dreier seg om organisert menneskesmugling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da «Dalmacija» la til kai klokka 9.30 i dag fikk skipet gjøre det uten politioppbud av noe slag. Politiet i Bergen hadde på forhånd varslet at etterforskere fra Stavanger politidistrikt og Kripos' tolk ville gå om bord. Men så langt har ikke politiet vist seg.

Menneskesmugling

Ikke før i kveld vil det bli klart om noen av passasjerene velger å hoppe av for å søke asyl i Norge. Båten skal etter planen dra mot Oslo klokka 20. Tidligere har 21 passasjerer fra Kasakhstan og Kirgisistan hoppet av i Stavanger og Ålesund.

Ifølge Bergens Tidende mistenker politiet at det dreier seg om organisert menneskesmugling.

- Avtalene kan være gjort av folk på land, eller det kan være ordnet om bord i skipet, sier avdelingsleder Einar Bratlie ved Utlendingsavsnittet ved Bergen politidistrikt til Bergens Tidende. Etterforskningen ledes av Stavanger politidistrikt.

Flere avhoppere

Da cruisebåten stoppet i Hellesylt på Sunnmøre i går sa mannskaper på båten at de trodde flere av de gjenværende 15 passasjerene fra Kasakhstan vil bli igjen i Bergen. Det er foreløpig ikke klart på hvilket grunnlag avhopperne søker asyl.

Ifølge Utlendingsdirektoratet søkte 55 personer fra Kasakhstan om asyl i Norge i fjor. Fem søknader ble behandlet, og alle ble avslått.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media