Harstad

Mistenker narkofunn nær lekeplass

- Vil være et betydelig funn, sier politiet.

FUNN: Denne pilleposen ble funnet i nærheten av en lekeplass i Harstad. Foto: Politiet
FUNN: Denne pilleposen ble funnet i nærheten av en lekeplass i Harstad. Foto: Politiet Vis mer
Publisert

Politiet i Troms går nå ut med en advarsel, etter at det onsdag ble gjort funn av en innpakket pose med 100 piller i nærheten av en lekeplass i Harstad.

Politiet har ikke testet pillene ennå, men mener at det kan være snakk om MDMA eller ecstasy.

- Funn som dette må leveres til politiet og fjernes så fort som mulig fra steder hvor det oppholder seg barn, skriver politiets nettpatrulje i Troms på Facebook.

BESLAGLA 2,2 TONN I FJOR: I Christiania i København arbeider dansk politi hardt for å slå ned på den enorme omsetningen av hasj, som blant annet kjøpes av turister. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Et betydelig beslag

Overfor lokalavisa iHarstad sier politistasjonssjef Frank Sletten at pillene er sendt til Kripos, og at de ikke kan være sikre på hva slags piller det er snakk om før de har fått svar på prøvene.

- Dette er ikke et område hvor det vanligvis blir omsatt narkotika, og politiet har ikke hatt spesielt fokus på det. Det er ikke uvanlig at de som oppbevarer slike stoffer glemmer av hvor de har gjemt det, eller havnet i en stresset situasjon hvor de føler at de har vært nødt til å kvitte seg med det.

TESTES: Pillene er sendt til Kripos for nærmere undersøkelse. Foto: Politiet
TESTES: Pillene er sendt til Kripos for nærmere undersøkelse. Foto: Politiet Vis mer

Politistasjonssjefen understreker deretter at han ikke kjenner til det konkrete funnet, og uttaler seg generelt.

- Hvis det viser seg at det er narkotika så vil det være et betydelig beslag. 100 piller er 100 brukerdoser.

Livstruende

Ifølge Store norske leksikon har ecstasy en halveringstid på seks til ti timer. Etter rusen, særlig hvis den er langvarig, vil det vanligvis komme en periode med tretthet, døsighet, uglende og lett depresjon.

I høyere doser kan pillene gi livstruende medisinske komplikasjoner med blant annet hjerneblødning, hjerteforstyrrelser og hypertermi.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer