Mistenker ny smittebølge

Britiske The Guardian har snakket med flere helseeksperter som frykter at en ny smittebølge er på vei mot Storbritannia som følge av lettelser i smitteverntiltak og spredning av den indiske virusvarianten.

ØKER: Matt Hancock, Storbritannias helseminister, informerte torsdag om at smitten i landet nå øker. Han fortalte samtidig at opp mot 3 av 4 tilfeller er den indiske mutasjonen. Video: Ap Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Professor Martin McKee mistenker at den tredje smittebølgen i Storbritannia allerede er på vei, skriver The Guardian. Dette til tross for at omkring 60 prosent av befolkningen har fått første dose.

- Allerede kan vi se at de gjeldende smitteverntiltakene ikke stanser den brå smitteøkningen i mange deler av landet. Det ser veldig ut som at vi nå befinner oss i en tidlig fase av den tredje smittebølgen, sier McKee, som jobber med europeisk folkehelse.

Britiske helsemyndigheter registrerer nå en økning i forekomsten av den indiske virusvarianten, som kan være mer smittsom enn den britiske virusvarianten.

- Så lenge det ikke skjer et mirakel, er det stor risiko knyttet til å gjenåpne ytterligere. Det bør gjøres nye vurderinger av de siste lettelsene som følge av økningen i antall smittetilfeller som vi nå ser.

Vil fjerne tiltak

Britiske myndigheter har planlagt å fjerne alle tiltak 21. juni, og at de 14. juni vil kunngjøre om hvorvidt planen vil iverksettes.

Professor Ravi Gupta ved University of Cambridge frykter også en ny smittebølge i Storbritannia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer