Mistenker overfakturering fra Langemyhr

Omsorgsbygg mener Byggmester Harald Langemyhr AS har overfakturert for flere millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Omsorgsbygg mener Byggmester Harald Langemyhr AS har overfakturert for flere millioner kroner.

Dessuten hevder bygningsarbeiderne nå at arbeider på Langemyhrs privathus er fakturert Omsorgsbygg, skriver e24.

- Vi mener vi kan dokumentere overfakturering, sier avdelingsdirektør Per Morten Johansen i Omsorgsbygg.

Derfor holder det kommunale foretaket Omsorgsbygg tilbake over 6 millioner kroner som Langemyhr har sendt regning på for arbeider i Oslo. Midlene ble fryst før Arbeidstilsynets kontroll i forrige uke avdekket kummerlige boforhold og trolig lovstridig avlønning av de polske bygningsarbeiderne.
Forklare seg
Også Undervisningsbygg har benyttet entreprenøren til byggearbeider tidligere. Onsdag må ledelsen i de to kommunale selskapene møte i finanskomiteen i Oslo for å svare på hva som gjøres for å sikre seg mot sosial dumping.

- Vi ønsker å drive i henhold til lover og regler, uttaler byggmester Gustav Winge i Harald Langemyhr AS i en pressemelding.
 
Han sier firmaet ikke kjenner seg igjen i påstander om uverdige bo- og arbeidsforhold, men sier eventuelle pålegg fra Arbeidstilsynet vil bli etterkommet.


Stengte bolig
Arbeidstilsynet i Vestfold la sent mandag kveld ned boforbud på en adresse der polske arbeidere som jobber for Langemyhr, har vært innlosjert. En rekke ulovlige elektriske koblinger ble avslørt under aksjonen på Valle i Tønsberg.

Les også: 50 polakker stuet sammen i fire leiligheter

- De rundt ti arbeiderne som var igjen i huset, fikk lov til å bli over natten etter at strømmen ble frakoblet på de farlige kursene. Tirsdag må arbeiderne ut av huset og ingen får bo på adressen før forholdene er utbedret, sier overingeniør Arne Bergsholm i Arbeidstilsynet til NTB.

Han beskriver boforholdene som uferdige. Arbeidere som nå har flyttet ut, har bodd på loft og kjeller uten godkjente rømningsveier og uten noen som helst form for ventilasjon.


Hevder feilfakturering
De siste dagene har flere polske bygningsarbeidere, uavhengig av hverandre, hevdet at arbeider på Langemyhrs privatbolig har vært fakturert Omsorgsbygg, og at materialer fra Omsorgsbyggs byggeplasser i Oslo er blitt fraktet til Tønsberg og brukt på Langemyhrs privatbolig.

- Dette er helt sikkert ikke riktig, sier Langemyhr til avisen.

Flere forteller den samme historien til Aftenposten: De skal ha blitt pålagt å skrive timelister for at de hadde jobbet for Omsorgsbygg i Oslo, mens de i virkeligheten var i arbeid på Langemyrs villa i Karlsvikveien i Tønsberg.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer