Trafikk:

Mistenker «post-covid» på veiene

Etter to år med pandemi, er det nå mer trafikk på norske veier. Tallet på dødsulykker er doblet siden i fjor. Årsaken er uviss. Utrykningspolitiet spekulerer på om det kan være en «post-covid» med uoppmerksomhet.

KREVER OPPMERKSOMHET: Assisterende sjef ved Utrykningspolitiet, Roar Skjelbred Larsen, sier det er viktig å rette all oppmerksomhet på det å kjøre bil når man kjører bil. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
KREVER OPPMERKSOMHET: Assisterende sjef ved Utrykningspolitiet, Roar Skjelbred Larsen, sier det er viktig å rette all oppmerksomhet på det å kjøre bil når man kjører bil. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sammenliknet med i fjor sommer er det nå ti prosent mer trafikk på norske veier, opplyser assisterende sjef ved utrykningspolitiet, Roar Skjelbred Larsen, til Dagbladet.

- Generelt er fart og ruskjøring ofte medvirkende faktorer til alvorlige trafikkulykker med drepte og hardt skadde, presiserer han.

Han vil at bilister skal være oppmerksomme på dette når de nå skal ut på de norske veiene - for erfaringsmessig vet man at det er i juni, juli og august at det skjer flest alvorlige trafikkulykker i landet.

- Det er mer innbydende forhold, men også mer trafikk, og da kan feilvurderinger få fatale konsekvenser, sier Larsen.

Han forteller at politiet derfor har iverksatt ekstra tiltak på kontroller i sommer - og flyttet hovedfokus ut på de veiene der det er høy hastighet.

- Vi prioriterer også ATK-boksene, altså fartsboksene, på de mer prioriterte veistrekningene, sier han.

- Mulig konsekvens

Bare i løpet av årets seks første måneder omkom 63 personer på norske veier, noe som er mer enn en dobling sammenliknet med samme periode i fjor.

- Vi er bekymret med den inngangen på året, med 63 dødsulykker mot 31 i fjor, sier Larsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer