Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenker rasistisk motiv bak eksplosjon

Jødiske ledere fordømmer bombeangrepet i Düsseldorf torsdag, der seks utenlandske jøder og tre andre ble hardt skadd. Den tyske regjeringen mistenker at rasister står bak eksplosjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ofrene for bombeeksplosjonen ved en jernbanestasjon i Düsseldorf stammet alle fra det tidligere Sovjetunionen - Russland, Ukraina, Aserbajdsjan - og seks av dem skal ha vært jøder. Ifølge jødiske ledere var de tre andre som ble skadd i familie med de seks jødene. Tyske myndigheter utelukket fredag ikke at det kunne ligge et rasistisk motiv bak eksplosjonen.

-Ut ifra det faktum at flesteparten av ofrene var utlendinger er det rimelig å mistenke at eksplosjonen kan ha en slik bakgrunn, sa Tysklands innenriksminister Otto Schily.

Mistet barn

Fire av ofrene ble alvorlig skadd. En 26 år gammel kvinne mistet sitt ufødte barn, som ble dødelig såret av splinter fra sprengladningen. Tilstanden for kvinnen, identifisert som Tatanya L., var fredag stabil. Hennes 28 år gamle mann Michael ble også hardt skadd i eksplosjonen. De to hadde flyttet til Tyskland i november fra Simferopol i Ukraina og bosatt seg i et område med rundt 6 000 jøder i Dusseldorf-området.

Alle de skadde deltok på et språkkurs for innvandrere. De var ferdig med undervisningen for dagen og var på vei hjem da bomben gikk av, opplyste statsadvokat Johannes Mocken på en pressekonferanse fredag. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media