Donald Trump

Mistenker russisk pressmiddel mot Trump

USAs president, Donald Trump, får så hatten passer for ikke å gjøre noe med russiske skuddpremier på amerikanske soldater i Afghanistan. Selv benekter han at han ble informert.

ANKLAGER: Demokratenes speaker, Nancy Pelosi, mener alle veier fører til Putin for USAs president, Donald Trump. Foto: Shealah Craighead/The White House/Handout via REUTERS
ANKLAGER: Demokratenes speaker, Nancy Pelosi, mener alle veier fører til Putin for USAs president, Donald Trump. Foto: Shealah Craighead/The White House/Handout via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Ifølge New York Times mener amerikansk etterretning at Russland ga skuddpremie til Taliban for å drepe vestlige soldater i Afghanistan etter at Trump startet tilbaketrekningen fra landet. Avisa siterer anonyme kilder som sier at Trump ble orientert om situasjon i mars. Han skal imidlertid ikke ha foretatt seg noe.

Selv benekter Trump nå at han er blitt informert om saken.

- Vanlig dag på jobben

- Ingen orienterte meg, visepresident Pence eller stabssjef Mark Meadows om de såkalte angrepene på soldatene våre i Afghanistan fra russerne, som rapportert gjennom «anonyme kilder» av «fake news»-New York Times. Alle benekter det, og det har ikke vært mange angrep mot oss. Ingen har vært tøffere mot Russland enn Trump-administrasjonen, skriver Trump på Twitter søndag.

Men kritikere reagerer kraftig på opplysningene fra New York Times.

- Det er mye vi ikke vet, så vi skal være forsiktige, men basert på det vi vet fra presidentens egne tvittermeldinger, ser det ut som en vanlig dag på jobben i Trumps hvite hus, sier den tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiveren hans, John Bolton, til NBC News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer