MILLIONKUPP: Sju personer er pågrepet, siktet for å ha tatt del i kuppet der verdier for 40 millioner ble borttatt. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
MILLIONKUPP: Sju personer er pågrepet, siktet for å ha tatt del i kuppet der verdier for 40 millioner ble borttatt. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedeskVis mer

Mistenker spionekspert (54) etter rekordkupp

Nær venn av Kjell Alrich Schumann, med mange års erfaring innen spion- og sikkerhetsbransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 54 år gammel spionekspert og nær venn av Nokas-dømte Kjell Alrich Schumann er blant de sju som er pågrepet, siktet for å ha deltatt i rekordkuppet mot Gullborgens filial i Storgata i Oslo.

Det melder VG i dag.

54-åringen utvandret til Dubai i 2001.

RansaketPolitiet mistenker etter det Dagbladet får opplyst at spioneksperten har hatt en sentral rolle i kuppet, gjennom sin inngående kunnskap til overvåknings- og sikkerhetsutstyr.

54-åringen drev lenge en av Norges mest kjente butikker innen feltet.

- Vi har en pågående aksjon, og har ransaket flere steder i anledning pågripelsene. Alle pågripelsene foregikk i Oslo, er alt politiadvokat Olav Hovstad ønsker å si til Dagbladet.

Han kan ikke å si om det er gjort beslag i saken.

Boret seg veiRanerne tok ned overvåkningskameraene som fantes i butikken. Mens det er alarm i butikken på gateplan, var det bare videoovervåking i kjellerlokalene.

Det skulle likevel være nærmest umulig å ta seg inn til hvelvet.

For å komme seg inn i lageret har ranerne blant annet boret seg gjennom en 50 centimeter tykk sidevegg i betong, trolig med en kraftig slagdrill supplert med mindre verktøy.

Kjenninger- Flere av de siktede er kjenninger av politiet, opplyste John Roger Lund, politioverbetjent ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo, i går.

- Min klient nekter enhver befatning med saken, sier Øystein Storrvik, som forsvarer 54-åringen, til Dagbladet.

Fengslingskjennelsen er unntatt offentlighet.

Den Dubai-bosatte spioneksperten ble siktet i en tidlig fase av Nokas-etterforskningen. Siktelsen ble senere frafalt.

SPIONEKSPERT: 54-åringen sier ifølge sin forsvarer Øystein Storrvik at han ikke har noe med kuppet å gjøre. Foto: Tore Sandberg
SPIONEKSPERT: 54-åringen sier ifølge sin forsvarer Øystein Storrvik at han ikke har noe med kuppet å gjøre. Foto: Tore Sandberg Vis mer