Eksplosjon på t-banen i St. Petersburg

- Mistenker terror: Gjerningsperson fanget på kamera

Bomben kan ha ligget i en koffert. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den eller de som står bak eksplosjonen på t-banen i St. Petersburg i Russland skal ha blitt avbildet på overvåkningskamera, melder nyhetsbyrået Interfax mandag ettermiddag.

Ni personer er bekreftet drept og om lag 20 personer er skadd etter eksplosjonen, som fant sted ved stasjonen Sennaja Plosjtsjad i 13-tida. Tidligere ble det meldt om 50 skadde.

- Bilder av den mistenkte gjerningspersonen bak metro-eksplosjonen ble fanget på metrostasjonens kameraer, sier en anonym kilde til Interfax.

Både Reuters og Interfax skriver at bomben skal ha ligget i en koffert.

Russlands statsminister Dmitry Medvedev karakteriserer på Facebook eksplosjonen som et terrorangrep.

Han kondolerer til de pårørende og kaller hendelsen en katastrofe.

EKSPLOSJON: En bombe gikk av på et tog i St. Petersburg i Russland, mandag formiddag. Toget befant seg mellom to stasjoner da eksplosjonen fant sted. Videoen viser kaoset på stasjonen like etter eksplosjonen. Video: CNN / VP via Twitter og Ruptly Vis mer
NB, STERKE BILDER: Minst ni personer er drept i en eksplosjon på T-banen i St. Petersburg. Det er uklart hva som har forårsaket eksplosjonen. Det er stasjonen Sennaja Plosjtsjad som er rammet, ifølge det statlige nyhetsbyrået RIA. Stasjonen er evakuert. Også flere andre T-banestasjoner i byen er stengt. ... Vis me... Vis mer