Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mistenker to brødre som kom tilbake fra Syria i sommer

Storstilt politijakt etter terrorister.

SKAL VÆRE IDENTIFISERT: Ifølge flere franske medier er terroristene identifisert. Foto: REUTERS/Handout via Reuters TV
SKAL VÆRE IDENTIFISERT: Ifølge flere franske medier er terroristene identifisert. Foto: REUTERS/Handout via Reuters TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Først skrev avisa L'Union at de tre angriperne som skjøt og drepte tolv personer i og utenfor redaksjonslokalene til det franske satiremagasinet Charlie Hebdod, er identifisert av fransk politi. Ifølge avisa skal den ene mannen være fra byen Reims, nordøst for Frankrike. Ifølge avisa skal politiet nå søke seg inn mot byen, sporene skal også peke mot bydelen Pantis i Paris.

Franske borgere Deretter kom franske Metronews også med opplysninger om at gjerningspersonene er identifisert og at det dreier seg om tre stykker. Ifølge avisa er det tre menn på 18, 32 og 24 år. De to eldste er ifølge avisa franske borgere, men at de ikke kjenner til nasjonaliteten på den tredje.

De to eldste er ifølge nettstedet født i Paris' tiende distrikt. 18-åringen skal ha vært registrert på en skole i Reims-distriktet i 2014.

Reims ligger omkring 140 kilometer fra Paris sentrum. Franske myndigheter har sagt at det var minst to skyttere under angrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo. Det er ikke bekreftet fra myndighetene at det var tre gjerningspersoner.

Fire personer har fortsatt status som hardt skadd etter at terroristene angrep med Kalasjnikov-rifler og bombekastere.
Kom fra Syria Ifølge Metronews skal den ene av brødrene være godt kjent for politiet. De skriver at han ble arrestert i 2005 da han var på vei til å reise til Irak.

I årene mellom 2003 og 2005 skal han ha rekruttert et titalls personer til å reise som jihadister til Irak, før han selv ble tatt. Han forklarte da til en dommer at jo nærmere han kom avreise, jo mer ønsket han å ikke reise. Han forklarte også at han ville bli sett på som en feiging om han ikke dro.

Anerkjente Le Point har den del av de samme opplysningene som Metronews. De skriver blant annet at 34- og 32-åringen begge er født i Pantin i Paris og at de er fransk-algerere.

Ifølge avisa kom begge brødrene fra Syria i sommer.

Ville angripe jødiske mål De skriver også om at den ene broren drev rekruttering av jihadister til Irak på midten av 2000-tallet. Bloomberg skrev i 2008 om rekrutteringsgjengene som rekrutterte jihadister til Irak, og at de fikk opp til sju år i fengsel. Der ble den ene broren dømt til tre år i fengsel.

Ifølge dommeren skal broren som nå er mistenkt i Charlie Hebdo-terroren ha ønsket å angripe jødiske mål i Frankrike. Han skal imidlertid ha fått beskjed fra en islamsk predikant om at Frankrike ikke var et land for jihad, men det var Irak.

Ifølge Bloomberg røyket den eldste broren marijuana og gikk til en predikant. I 2008 skal han ha jobbet i en matbutikk, og hans hovedinteresse var rapmusikk.

Saken oppdateres