Mistenkes for å ha hjulpet kaprerne

En Securitas-vakt er arrestert i USA. Muhammed Abdi nekter for å ha noe å gjøre med terrorangrepet mot Pentagon, men navnet hans ble funnet på en lapp i bilen til en av kaprerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver Aftonbladet.

Muhammed Abdi har jobbet i vaktselskapet Burns, som er et underselskap av Securitas. Hans navn og telefonnummer ble funnet på en lapp i bilen til en av kaprerne på American Airlines Flight 77.

Kaprerne på dette flyet var Majed Moqed, Khalid Al-Midhar, Nawaf Alhamzi, Salem Alhamzi og Hani Hanjour. Bilenen Toyota, tilhørte Nawaf Alhazmi og sto parkert utenfor Dulles International Airport.

Advokat Joseph Bowman, som forsvarer den fengslede, sier at den somaliske innvandreren ikke har anelse om hvordan hans navn og telefonnummer kunne havne i bilen til en kaprer. Den eneste forklaringen han kommer på, er at navn og nummer lå på en lapp i en bil som han donerte til Frelsesarmeen i 1999, og at lappen senere har havnet i kaprer-bilen. Men amerikanske myndigheter tror ikke på ham.

Hadde ekstra jakker

Noen dager etter angrepet ga sikkerhetsvakten bort fem Burns-jakker, som brukes av vaktene. Arbeidsgiveren var svært overrasket over at den ansatte hadde mer enn én jakke. Det var fem kaprere ombord på Flight 77.

Advokat Bowman mener at Abdi bare ga bort gamle klær.

189 mennesker ble drept i Pentagon-angrepet. 64 av dem var hjelpeløse fanger på flyet som ble styrtet. Resten var ansatte i Pentagon.

Mange ble også skadet.

Abdi har sittet fengslet i Virginia i to og en halv måned. Han er tiltalt for sjekkbedrageri, og har innrømmet forholdet.

Da somalieren ble arrestert, hadde han en avisartikkel på innerlomma om algerieren Ahmed Ressan. Ressan har vært i treningsleir hos al-Qaida og er dømt for å ha planlagt et terrorangrep mot flyplassen i Los Angeles.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer