Mistenkes for å ha stjålet Auschwitz-skiltet

Polsk politi vil avhøre den tidligere nazilederen Anders Högström (34).

MISTENKT: Den tidligere nazilederen Anders Högström er i politiets søkelys i forbindelse med tyveriet av «Arbeit macht Frei»-skiltet som ble stjålet fra Auschewitz før jul. Foto: Expressen
MISTENKT: Den tidligere nazilederen Anders Högström er i politiets søkelys i forbindelse med tyveriet av «Arbeit macht Frei»-skiltet som ble stjålet fra Auschewitz før jul. Foto: Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||18. desember forsvant «Arbeit macht Frei»-skiltet fra Auschwitz. Det ble tidlig klart at polsk politi mener svensker var oppdragsgivere  for tyveriet av det mest kjente symbolet på nazistenes jødeutryddelse.

Polsk politi fant skiltet igjen allerede etter tre dager. Fem menn i alderen 25 til 39 år ble pågrepet, og motivet skal ha vært penger.

Nå mistenkes 34-åringen Anders Högström, som selv har fungert som polititipser i saken, for innblanding i tyveriet, skriver Expressen.Til avisa sier Högström at han er uskyldig, og at han tvert i mot har jobbet for at skiltet skulle komme til rette.

- Har bevis- Så fort vi fikk informasjon om at skiltet var borte, tok vi affære. Vi tok kontakt med svensk og polsk politi og ga dem den informasjonen vi hadde som førte til at skiltet kom til rette, sier Högström til Expressen.

Den polske påtaleansvarlige, Artur Wrona, ba tidligere denne uka svenske myndigheter om hjelp til å avhøre Högström og en annen person som befinner seg i Sverige.

Wrona mener han har tilstrekkelig med bevis for å ta ut tiltale i saken, ifølge Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer