Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenkes for barnesex-salg

Flere nordmenn som driver to barer på Filippinene er mistenkt for å formidle mindreårige barn til pedofile. Pastor Shay Cullen (54) som jobber for å avdekke sexhandel med barn i Østen, mener flere norske pedofile har sexmisbrukt barn som er blitt formidlet gjennom de norskdrevne barene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har tidligere fått en norsk mann dømt for seksualforbrytelser.

Den irske presten kjenner til minst sju tilfeller der filippinske barn er blitt tatt med til Norge av pedofile nordmenn.

- Hvordan har de pedofile fått barna inn i Norge?

- Det har de klart ved å gifte seg med barnas mødre. Mange av disse barna er i dag voksne, sier han.

Mistanke

Bare på Filippinene mener Shay Cullen det er 60 000 barn som blir misbrukt seksuelt. I Thailand er det trolig 125 000, mens det i India er 1,2 millioner misbrukte barn.

- Vi mistenker to norskdrevne barer, som ligger nord for Manila, for å selge mindreårige barn til pedofile. Vi arbeider nå med å framskaffe bevis mot eierne slik at de kan bli dømt for sine ugjerninger, sier pastor Shay Cullen i et intervju med Dagbladet.

Den irskfødte pastoren driver et rehabiliteringssenter for sexmisbrukte barn i den filippinske byen Olongapo - der amerikanerne tidligere hadde en stor marinebase. Cullen leder også organisasjonen PREDA, som arbeider for å få barn ut av sexhelvetet, og gi dem en meningsfull tilværelse.

Han er i Norge i forbindelse med årets Reiselivsmesse på Sjølyst i Oslo, der det i går ble holdt en reiseauksjon. Det ble auksjonert bort gaver for 150 000 kroner - inntektene går i sin helhet til PREDA Foundation.

- Jeg er glad for pengene som auksjonen innbrakte, og de vil bli brukt til å hjelpe barna. Vi gir dem et rehabiliteringsprogram. Det viktigste er å gi barna selvrespekten tilbake, sier Cullen.
I dag er det 20 barn som gjennomgår rehabliteringsprgram ved PREDA Foundation i Olongapo City. 65 barn går gjennom samme program ute i distriktene.

Norske pedofile

For snart 30 år siden kom den irske pastoren til Olongapo City på Filippinene som misjonsprest. Her møtte han gutter og jenter som var blitt utsatt for seksuelle overgrep fra amerikanske soldater på øygruppen. Seinere utviklet dette seg til en sexindustri der barna ble de uskyldige ofrene.

- Vi vet om flere norske pedofile som reiser på ferie til Filippinene for å ha sex med barn. Nordmennene bruker blant annet de norskeide barene nord for hovedstaden Manila. Vi arbeider med å avdekke disse og andre pedofile sexturister. Hele tida må vi arbeide «undercover» for å framskaffe bevis som vi kan overlevere til politiet, fortsetter Cullen.

Seinest i forrige uke fikk han tilbud om å kjøpe unge gutter da han var ute for å avsløre en hallik og hans virksomhet.

- Når vi har bevismateriale overleverer vi det alltid til politiet - enten på Filippinene eller i den pedofiles hjemland. For noen år siden hadde vi bevis mot en nordmann, og da samarbeidet vi med politiet i Oslo for å få ham dømt.

Har fiender

Nylig ble en mann dømt til 11 års fengsel i Nederland etter å ha misbrukt 30 unge gutter på Filippinene. En annen pedofil mann er dømt til streng straff i Sveits etter å ha misbrukt en to år gammel jente på Filippinene. Disse og mange andre pedofile har fått sine straffer etter å ha blitt avslørt av etterforskingen til pastor Cullen og hans medarbeidere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!