Mistenkes for flere Oslo-branner

Den 37 år gamle mannen som er siktet, og som har tilstått å stå bak to branntilløp på Grünerløkka i Oslo denne uka, kan være ansvarlig for en rekke andre uoppklarte branner i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ettermiddag blir mannen framstilt for varetektsfengsling i Oslo forhørsrett. Politiet vil begjære ham varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud.

Omfattende etterforskning

Oslo-politiet håper pågripelsen av mannen vil berolige innbyggerne på Grünerløkka i Oslo. De siste ukene har beboerene i bydelen hatt vanskelig med å sove skikkelig, på grunn av de mange branntilløpene i søppelkasser og bakrom. Flere av brannene har vært så alvorlige at liv kunne gått tapt.

Etter de to siste branntilløpene, som skjedde bare med ti minutters mellomrom, gikk politiet ut med en offentlig advarsel. Folk ble bedt om å fjerne brennbart materiale fra uteområder i gårdsrom og lignende. Flere sameier og leietakere på Grünerløkka diskuterte muligheten for å danne et borgervern, som skulle patruljere sentrumsgatene på nattestid. Det var da de fleste uoppklarte brannene startet.

Kan løse mange saker

I ukene framover vil politiet sjekke 37-åringens bevegelser opp mot andre uoppklarte branner i området, og i nærheten av Grünerløkka.

- Vi håper pågripelsen av mannen vil føre til at en rekke branner i Oslo kan bli oppklart, sier politietterforsker Sigmund Holt, til Dagbladet.no.

Etter hva Dagbladet.no forstår vil politiet sjekke mannen opp mot branner langt bak i tid, og ikke bare de siste brannene på Grünerløkka. Også brannen i Fredensborgveien i mars vil bli sjekket opp mot mannen. Gaten ligger bare noen kvartaler fra Grünerløkka. Denne brannen krevde ett menneskeliv, og flere andre ble skadd.

Vitneobservasjoner

Mannen som nå er siktet ble pågrepet på bakgrunn av vitneopplysninger. Etter de mange brannene har politiet systematisk samlet inn informasjon fra vitner og mulig brannårsak. Disse opplysningene sammenfattet med opplysninger om de siste to branntilløpene førte til at siktede ble pågrepet.

OPPKLARES? 37-åringen som har tilstått brannstifting på Grünerløkka, vil også bli sjekket mot dødsbrannen i Fredensborgveien.