Mistenkes for ulovlig kirurgi

Toppledelsen i Värmland fylke mistenker at den 33-årige nordmannen har foretatt ulovlige hofte- og blindtarmoperasjoner på sykehuset i Torsby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TORSBY (Dagbladet): Ulf Öhman, landstingsdirektør i Värmland, bekrefter overfor Dagbladet å ha mottatt opplysninger om at 33-åringen skal ha foretatt kirurgiske inngrep i sitt virke som falsk lege ved sykehuset i Torsby.

- Vi har fått flere indikasjoner på at han på egen hånd har foretatt inngrep på pasienter. Men jeg ønsker ikke å gå inn på dette i detaljer, sier Öhman.

Dagbladet vet at mistankene går ut på at han blant annet skal ha gjennomført blindtarm- og hofteoperasjoner.

Tilbakedatering

I går ble det også kjent at legen har skrevet ut tunge narkotiske preparater mens han var lege ved Torsby sykehus. En foreløpig gjennomgang av 25 resepter viser at så mange som 10 av dem besto i det Öhman betegner som «sterke narkotiske preparater». De fleste av de 10 reseptene skal han ha skrevet ut til seg selv og til en person i hans omgangskrets.

- Det er også klart at han har skrevet ut slike resepter etter at han var ferdig ved sykehuset. Det er her snakk om tilbakedatering, opplyser Öhmans stedfortreder, visedirektør Kristina Lange Carlsson.

- Vi ser svært alvorlig på denne saken, og vi vil i løpet av dagen i dag bestemme oss for om vi skal politianmelde ham, sier Öhman.

Han karakteriserer nordmannens virke slik:

- Ved en glipp har han fått gjort mye mer enn han skulle her ved sykehuset. Men det er også slik at han har utnyttet situasjonen.

- Uforstående

I går ble det klart at ledelsen ved Torsby sykehus er suspendert fram til en gransking av forholdene ved sykehuset er unnagjort. Legene dette omfatter, skal vikariere ved andre sykehus.

33-åringens advokat, Sigurd Klomsæt, sier til Dagbladet at hans klient ikke har noen kjennskap til de påståtte forholdene.

- Han stiller seg uforstående til dette.

Etter det Dagbladet kjenner til, har 33-åringen forlatt Torsby, og befinner seg for øyeblikket i Sandefjords-området.

Torsby er for øvrig England-manager Sven-Göran Erikssons hjemby. «Svennis» er æresdoktor ved Torsby sykehus.

<B>FEIL: Dagbladet skrev onsdag om kvinnen som hadde fått en kreftdiagnose av den falske legen - uten at hun hadde kreft.