Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenkes for underslag og bedrageri

Underslag, fiktive salg og ikke bokført kredittkortgjeld er bare noen av det bostyrer hevder gikk galt før konkursen i Stavern-selskapet Marin Alpin.

Avviser anklager: Tidligere daglig leder Safet Cehajic (t.v.) avviser påstandene om at det har foregått straffbare forhold før konkursen i Marin Alpin. Her sammen med selskapets gründer Per Olav Myhrvoll. Foto: Hilde Oreld / Finansavisen
Avviser anklager: Tidligere daglig leder Safet Cehajic (t.v.) avviser påstandene om at det har foregått straffbare forhold før konkursen i Marin Alpin. Her sammen med selskapets gründer Per Olav Myhrvoll. Foto: Hilde Oreld / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Bostyrer hevder ledelsen i konkursrammede Marin Alpin skal ha laget falske fakturaer for å få utbetalt forskudd fra finansieringsselskapet, skriver Finansavisen.

For drøyt to år siden slo Marin Alpin, som i 25 år hadde designet maritime klær i Stavern, seg selv konkurs i Larvik tingrett med en gjeld på 20 millioner kroner.

Siden har bostyrer Kåre Jølberg og borevisor Torbjørn Tronsrud forsøkt å nøste i opp i hva som gikk galt, og i en fersk sluttinnberetning pekes det ifølge avisen på en rekke mulige straffbare forhold.

Fiktive salg Ifølge Finansavisen vises det blant annet til at selskapsledelsen kan ha begått bedrageri ved å skaffe forskudd fra finanseringselskap gjennom fiktive salg.

Innberetningen viser til at det så ut som at selskaper som Bama, Color Line og Asko hadde kjøpt klær for flere hundre tusen kroner i regnskapene, men da bostyrer tok kontakt med de påståtte kundene, viste det seg at salgene aldri hadde funnet sted.

Bostyreren mener også det har foregått underslag, og viser til at det er avdekket salg som ikke er ført i regnskapet. I tillegg skal daglig leder Safet Cehajic ha påført Marin Alpin kredittkortgjeld på rundt 400.000 kroner uten at dette har blitt bokført.

Det er ifølge avisen også funnet grunnlag for brudd på bokføringsloven, merverdiavgiftsloven, ligningsloven, og Jølberg skriver i en kommentar at om det foreligger straffbare forhold må avklares i den videre politietterforskningen ved Sør-Øst politidistrikt.

Tilbakeviser Safet Cehajic tilbakeviser samtlige påstander overfor Finansavisen.

- Vi jobber med å levere innsigelsene til tingretten nå. Det er frist i løpet av uken. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier han.

Gründeren Per Olav Myhrvoll besvarte ikke Finansavisens henvendelse, og på grunn av vinterferie var ingen i Øko-enheten i Sør-Øst Politidistrikt tilgjengelig for kommentar.

Flere nyheter: Grimstad-investor slo seg selv konkurs
- 400 energiselskaper kan gå konkurs

Elendige tall fra norsk industri

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media