Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mistenkt 13 og 14 åring befinner seg i Norge

To norske gutter på 13 og 14 år mistenkes for forsøk på hengning av en gutt langfredag. Ifølge politiet har de reist hjem til Norge.

DØDEN NÆR: 11-åringen ble funnet hengende i dette treet langfredag kveld. Han er nå trygt hjemme i Norge. Foto: Sveinung Ystad, Dagbladet
DØDEN NÆR: 11-åringen ble funnet hengende i dette treet langfredag kveld. Han er nå trygt hjemme i Norge. Foto: Sveinung Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To norske gutter er ifølge politiet i Värmland mistenkt for å stå bak hengningsforsøket langfredag. En norsk 11-åring ble da funnet hengende fra et tre med ei løkke rundt halsen ved Haganäsets camping i Åmotfors.

- Vi har avhørt to norske gutter. De to på 13 og 14 år er under mistanke og vil bli etterforsket videre, sier informasjonssjef Per Ström i Värmlandspolitiet til Dagbladet.

Fikk reise hjem De to norske guttene etterforskes for mordforsøk, skriver politiet i en pressemelding.

De to skal ha blitt avhørt av politiet i Värmland i går, og på grunn av deres lave alder var representanter fra det svenske barnevernet til stede under avhørene.

- Men de har nå reist hjem til Norge. Om norsk politi kobles inn for videre avhør, får den videre etterforskning vise, sier Ström til Dagbladet.

Aldri hørt om liknende Som følge av deres unge alder er guttene ikke strafferettslig ansvarlige og ble derfor heller ikke varetektsfengslet.
Han betegner hjendelsen som unik i sitt slag.

- Jeg synes dette er en meget spesiell sak. Jeg har aldri tidligere hørt om noe liknende, sier informasjonssjefen til Dagbladet.

Politiet sier at avhørene har styrket mistanken mot guttene.

Hvitkledd skikkelse Politiet har trolig oversikt over alle familiene som var på Haganäset ved Charlottenberg den aktuelle dagen. Da Dagbladet var på campingplassen, sikret to sivilkledde etterforskere seg blant annet hvite klesplagg tilhørende minst èn norsk gutt.

Han har i likhet med flere andre barn forklart at han var på eller ved lekeplassen i det aktuelle tidsrommet uten å se selve overfallet på 11-åringen, som fikk et glimt av en hvitkledd skikkelse.

200 nordmenn Politiet understreker at cirka 200 plasser var leid bort i påsken, de fleste til nordmenn. De fleste av disse har nå reist hjem. Det gjør politiets arbeid vanskeligere.

- Vi har intervjuet en del av dem som var tilstede i det aktuelle tidspunktet. Men vi antar at det kan være flere personer som kan ha informasjon, uten at vi har kommet i kontakt med dem, sier Ström.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media