FLERE DREPTE: Flere mennesker er drept i en masseskyting under en spillturnering i Florida, USA søndag. Dette vet vi om saken. NB: Sterke inntrykk! Video: CNN / Emilie Rydning Vis mer Vis mer Vis mer

Skytingen i Florida

Mistenkt 24-åring var e-sportutøver

David Katz (24) er mannen politiet mistenker å stå bak masseskytingen i Florida.

Klokka 20.13 søndag kveld norsk tid kom de første meldingene om masseskytingen på markedsplassen Jacksonville Landing i Jacksonville Florida.

Masseskytingen startet under en TV-spill-turnering, der deltakerne spilte det amerikanske fotballspillet Madden 19.

Tre personer er bekreftet døde - inkludert skytteren selv - mens elleve personer ble sendt til sykehus med skuddskader. Ifølge CNN skal mistenkte ha tatt sitt eget liv.

Sheriff Mike Williams opplyste på en pressekonferanse natt til mandag om at politiet mistenker at 24 år gamle David Katz fra Baltimore står bak skytingen.

Her er tre ting vi vet om den mistenkte:

1. Var erfaren e-sportutøver

Turneringen som ble avholdt i Jacksonville søndag, var en del av kvalifiseringen til den nasjonale turneringen i Las Vegas, hvor vinnerpremien er på omtrent én million kroner.

I Madden-turneringer har Katz gått under tilnavnene «Bread», «mrslicedbread», «ravenschamp» og «ravens2012champ».

Da det amerikanske fotballaget Buffalo Bills avholdt en Madden-turnering i 2017, var det Katz som stakk av med seieren.

- Du kommer ikke til å se mye følelser fra vår mann «Bread». Han er en handlingens mann, han er ikke her for opplevelsen. Han er ikke her for å få seg venner, sier en e-sportskommentator i et klipp fra en tidligere turnering.

2. Deltok i turneringen

Politiet opplyser om at de ikke kan si noe om motivet for masseskytingen, men vi vet at Katz deltok i helgas Madden-turnering.

En annen deltaker, Stephen Javaruski, sier til Los Angeles Times at den mistenkte røk ut fra turneringen før skytingen fant sted.

MØTTE PRESSEN: Sheriff Mike Williams i Jacksonville møtte pressen etter masseskytingen søndag kveld, hvor flere ble drept. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer

I en video som har sirkulert på sosiale medier, en direktestreaming av turneringen, kan man høre hvordan skytingen plutselig bryter ut.

Det blir først avfyrt fem seks skudd, før skytingen tar en liten pause. Da kan man høre en person skrike: «Hva skyter du med?», før det blir avfyrt ytterligere seks-sju skudd.

Ryan Aleman, som var til stede da skytinga startet, forteller at alt skjedde veldig fort.

- Vi bare så våpenet. Jeg antar han hadde en laser på våpenet, som han skjøt gjennom … Alle begynte å løpe. Jeg dukket ned og løp mot toalettet. Jeg ble der inne og hørte veldig mange skudd, fortalte Aleman til CNN søndag kveld.

Politiet brukte to minutter fra de første meldingene, til de var på stedet.

3. Brukte minst ett håndvåpen

24-åringen tok i bruk minst ett håndvåpen, ifølge politiet. Det har også blitt utført en ransakelse av bilen hans, og politiet jobber med å undersøke beslagene.

Politisjef Williams fortalte at de tror at Katz har oppholdt seg i området kvelden før skytingen - muligens på et hotell.

FBI har også bekreftet at de har ransaket mannens bosted i Baltimore.