Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenkt 36-åring fra «ett av to land»

Selvmordsbomberen i Bulgaria ble nektet leiebil dagen før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går avviste det svenske sikkerhetspolitiet meldinger i israelske aviser om at selvmordsbomberen i Bulgaria er en navngitt 36 år gammel svensk statsborger.

På en pressekonferanse i turistbyen Burgas ved Svartehavskysten i dag opplyste Bulgarias innenriksminister Tsvetan Tsvetanov at den mistenkte er en mann i «36-års alderen».

- Han er ikke bulgarsk statsborger, og vi samarbeider med to andre land for å identifisere mannen, sa innenriksministeren uten å fortelle hvilke to land.

Han bekreftet opplysningene fra i går om at etterforskerne har sikret seg selvmordbomberens fingeravtrykk.

Fingeravtrykkene ble funnet på mannens døde kropp, etter at han drepte seg selv, en bulgarsk bussjåfør og fem israelske turister i en buss rett utenfor terminalbygningen på flyplassen i Burgas ved 17-tiden onsdag.  Etterforskerne jobber med å finne «match» til mannens DNA.

I Bulgarias parlament i dag sa statsminister Boiko Borisov at han håpet å kunne opplyse om mannens identitet innen tre-fire dager.

Ble nektet leiebil Etterforskerne har skaffet seg et bilde av mannens bevegelser dagen før terroraksjonen.

Tisdag var han innom et bilutleiefirma i byen Ravda, 20 kilometer fra Burgas.

 BRAKT TIL ISRAEL:  De fem døde israelerne etter bussbomben i Bulgaria ble i dag tatt i mot på flyplassen i Tel Aviv. De israelske dødsofrene var fire menn i 20-årene og en 44 år gammel gravid kvinne. FOTO: Dan Balilty, AP/NTB SCANPIX.
BRAKT TIL ISRAEL: De fem døde israelerne etter bussbomben i Bulgaria ble i dag tatt i mot på flyplassen i Tel Aviv. De israelske dødsofrene var fire menn i 20-årene og en 44 år gammel gravid kvinne. FOTO: Dan Balilty, AP/NTB SCANPIX. Vis mer

Men firmaet ville ikke leie ut bil til mannen fordi det var noe «muffens» med førerkortet han prøvde å identifisere seg med.

Etterforskerne fant et amerikansk førerkort, utstedt i Michigan på navnet Jacques Felipe Martin, i tilknytning til selvmordsbomberen like etter eksplosjonen.  Det var tidlig klart at førerkortet var falskt.

- Engelsk aksent - Han tok det rolig at han ikke fikk leie bil. Torsdag morgen tok han drosje for å se seg rundt i området. Og på ettermiddagen tok han taxi til flyplassen. Han snakket knapt med drosjesjåførene, og var helt rolig, opplyste statsadvokat Kalina Tchapkanova i dag.

Bilutleieren har fortalt politiet at mannen snakket engelsk med «spesiell aksent, kanskje arabisk».

Flyplassen i Burgas er åpen igjen, nå med stort vakthold.  

HER ER DEN MISTENKTE BOMBEMANNEN: Bulgarsk politi gikk går ut med bilde av denne mannen, som ble fanget opp av overvåkningskameraet på flyplassen i Burgos en time før bomben gikk av i en buss med nyankomne israelske turister ved 17-tiden onsdag. FOTO: BULGARIAS INNENRIKSMINISTERIUM/AP/NTB SCANPIX.
HER ER DEN MISTENKTE BOMBEMANNEN: Bulgarsk politi gikk går ut med bilde av denne mannen, som ble fanget opp av overvåkningskameraet på flyplassen i Burgos en time før bomben gikk av i en buss med nyankomne israelske turister ved 17-tiden onsdag. FOTO: BULGARIAS INNENRIKSMINISTERIUM/AP/NTB SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media