Mistenkt asyladvokat

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I går begynte Utlendingsdirektoratet en gransking av alle saker som korrupsjonsmistenkte Terje Tune har arbeidet med siden 1993. Tune var ansatt i UDI fram til 1999 da han selv sa opp sin stilling, åpenbart fordi han ble mistenkt for brudd på tjenestemannsloven. Den konkrete saken gjaldt visum han utstedte som sommervikar ved den norske ambassaden i Islamabad, til to menn som først hadde traktert ham på festlig og grundig vis.
  • For noen måneder siden fikk Tune jobb som advokatfullmektig i advokatfirmaet Furuholmen der han fortsatt er i prøvetida. Tune har sendt en strøm av regninger til staten for arbeid med asylsaker. Nå kan det se ut til at skjebnen har innhentet ham i skikkelse av den russiske asylsøkeren Alexander Voda. Vodas skjulte kamera som han var utstyrt med av TV2, fanger inn Tune der han aktivt fabrikkerer en torturhistorie som Voda kan bruke slik at han får opphold her. For sine dikteriske ferdigheter krevde og fikk Tune to tusen kroner.
  • Tune vil nå selvsagt bli gransket og etterforsket av sin forrige og sin nåværende arbeidsgiver. Trolig også av Økokrim siden det som er dokumentert av TV2 bør utløse mistanke om uregelmessigheter ved advokatfullmektigens hyperaktive fakturering. Slik saken nå står, ser det ut til at denne advokatfullmektigens karriere blir kort. Granskingen får vise om han tidligere har forbrutt seg.
  • Kommunalminister Erna Solberg sier at denne saken kan føre til forsinkelser i behandlingen av andre asylsaker fordi søkere nå vil bli møtt med større skepsis. Det er det ingen grunn til. Vi forutsetter at myndighetene til enhver tid sørger for en forsvarlig saksbehandling, også av de advokater som spesialiserer seg på asylsaker.
  • Avsløringen av en mulig norsk svindler blant asyladvokater skal ikke kaste uberettiget mistanke på andre advokater som behandler slike saker. Asylsøkere trenger gode og hederlige advokater med spesialkunnskap, akkurat slik boligkjøpere trenger spesialister på eiendomsrett.