Mistenkt bombemann pågrepet på Arlanda

Et passasjerfly med 273 personer om bord ble tvunget til å lande på Arlanda-flyplassen i Stockholm.

PÅGREPET: Her pågripes den mistenkte. Foto: Scanpix/EPA/FREDRIK PERSSON
PÅGREPET: Her pågripes den mistenkte. Foto: Scanpix/EPA/FREDRIK PERSSONVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Et passasjerfly med 273 personer om bord er tvunget til å lande på Arlanda-flyplassen i Stockholm på grunn av en bombetrussel.

Ifølge NTB var flyet opprinnelig på vei fra Canada til Pakistan, men måtte gå ned i den svenske hovedstaden. Det opplyser pressesjefen på Arlanda.

I 09.50-tida, under evakueringen av flyet, stormet Nationella insatsstyrkan fram og pågrep den mistenkte bombemannen, melder Expressen.se.

Det viste seg at mannen ikke hadde sprengstoff på seg.

- Det har skjedd noe på flyet som ble oppfattet som en trussel, sier politiets pressetalsmann Kjell Lindgren til den svenske avisa.

Landet 07.30 Flyet, en Boeing 777, tilhører Pakistan Airlines og var på vei fra Calgary til Karachi. I morgentimene fløy det over Stockholm da piloten fikk beskjed om at en person om bord kunne ha en bombe på seg, skriver Expressen.se.

Det ble besluttet at flyet skulle lande på Arlanda. Maskinen svingte av fra sin opprinnelige rute over Stockholms skjærgård og satte snuta nordover. Ute over havet mellom Hudiksvall og Söderhamn snudde det igjen sørover mot Arlanda.

Flyet landet rundt klokka 07.30.

Ifølge Dagens Nyheter kom meldingen om trusselen rett før klokka sju i morges.

Politiet i Stockholm har sendt bombeteknikere til flyplassen. Kapteinen på Pakistan Airlines-flyet skal ha opplyst at en av passasjerene hevdet å ha sprengstoff med seg.

- Det er en av passasjerene som eventuelt har eksplosivt materiale på seg, sa Stefan Johansson ved flygräddningscentralen tidligere til Expressen.se.

Kontakt med piloten Rundt 20 politipatruljer er på plass på rullebanen. Ved åttetida hadde det lyktes politiet å komme i kontakt med piloten.

- Piloten sier det er rolig om bord, fortalte Janne Hedlund til Expressen. Politiet forsøkte da å komme i kontakt med den angivelige bombemannen.

Situasjonen skal ha oppstått da det ridende politiet i Canada fikk opplysninger om at en person om bord i flyet kunne ha ei bombe på seg.

- Personen fins ikke på lister over folk som ikke får fly. Vedkommende sjekket inn bagasjen og gjennomgikk vanlig sikkerhetsscreening, sier Stefan Johansson ved Flygräddningscentralen.

Svenske luftfartsmyndigheter ble varslet gjennom flygeledelsen i Oslo.

Like etter klokka ni forberedte politiets innsatsstyrke seg på et framstøt, og ca. en halvtime seinere var den mistenkte altså pågrepet under evakueringen av flyet.