Mistenkt brannstifter pågrepet i Byfjellene utenfor Bergen

Påfallende mange skog- og lyngbranner i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• SISTE: Klokka 18.15 pågrep politiet en mann som fortalte at han hadde tent på dagens skogbranner.

- Han ble pågrepet innerst i Selviken, ikke langt fra der det brant, sier operasjonsleder Morten Kroken ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Mannen, som er tidlig i 30-åra, er psykiatrisk pasient. Han er nå kjørt til Sandviken sykehus.

- Vi anser denne saken som oppklart sier Kroken.

Han opplyser at brannvesenet fremdeles driver slokkearbeid i fjellet, men at de har kontroll. Det er i 18.30-tida imidlertid observert en ny mulig skogbrann nær Telavåg på Sotra som har fått politiets oppmerksomhet.

(Dagbladet): En hundepatrulje fra Hordaland politidistrikt leter i ettermiddag etter en mulig brannstifter i Byfjellene ved Bergen. Flere skog- og lyngbranner har blusset opp der i dag, og politiet og brannvesenet finner det mistenkelig.

- Det er tørt i området, men brannvesenet får ikke vindretningen til å harmonere med de nye brannene som er kommet til etter hvert. I tillegg har vitner sett en person i området, og vi prøver nå å finne ut om disse tingene har sammenheng med hverandre, sier operasjonsleder Morten Kronen til Dagbladet.

Ifølge Bergens Tidende var det mannskapet på et Widerøe-fly som først oppdaget brann i Byfjellene i 15.45-tida, i området Jordalsskaret-Rundemanen nordøst for Bergen sentrum.

- Brannvesenet dro opp og startet slokkearbeid. Men etter hvert oppsto nye branner, sier Kronen.

Hun understreker at brannene er høyt oppe i fjellet, langt fra folk og bebyggelse.

- Men vi kan ikke la det utarte, sier han.