Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenkt etter Brussel-angrepet løslates

Mangler bevis.

LØSLATT: Dette bildet av Faycal Cheffou er hentet fra en video han laget i 2014 der han titulerer seg som en uavhengig journalist som krever at myndighetene i større grad respekterer rettighetene til asylsøkere. Foto: AFP/Scanpix
LØSLATT: Dette bildet av Faycal Cheffou er hentet fra en video han laget i 2014 der han titulerer seg som en uavhengig journalist som krever at myndighetene i større grad respekterer rettighetene til asylsøkere. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fayçal Cheffou, som ble pågrepet etter Brussel-angrepet, løslates på grunn av manglende bevis, opplyser belgiske myndigheter.

Tidligere i dag slapp belgisk politi en video som viser én av terroristene trillende på en bagasjetralle. Trolig inneholdt bagen på tralla ei bombe.
Mannen på videoen er blitt identifisert som Fayçal Cheffou i belgiske medier, og ble antatt å være den tredje bombemannen som vises på overvåkingsopptak fra flyplassen i Brussel.

Cheffou ble pågrepet skjærtorsdag og formelt siktet for å ha deltatt i terroraksjonene lørdag.

- Sporene som førte til pågripelsen av en person ved navn Fayçal C., ble ikke understøttet av etterforskningen, heter det ifølge DPA fra påtalemyndigheten.

Dermed er mannen med hatt på bildet igjen en mystisk ukjent terrorist som politiet leter etter.

Fire i arresten Belgiske myndigheter gikk imidlertid mandag ut med opptaket og ba om tips til identifisering. De to andre antatte gjerningsmennene fra flyplassen er identifisert som Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui. Disse to gjorde seg til selvmordsbombere forrige tirsdag, men mannen de ankom flyplassen sammen med er nå igjen ikke identifisert.

Denne spesielle utviklingen kommer etter at belgiske påtalemyndigheter tidligere i dag opplyste at ytterligere tre menn er blitt siktet for terror.

Løslatelsen kommer til å føre til at det reises nye spørsmål ved terror-beredskapen i Belgia. Etter terror-aksjonene i Paris i november ble det gjort en rekke pågripelser og ransakinger i Belgia, men politiet der blir nå anklaget for å ha gått glipp av sentrale spor.

Belgiske påtalemyndigheter aksjonerte blant annet mot et hus i byen Auvelais som Najim Laachraoui leide, men de klarte aldri å fange ham til tross for at de jaktet på mannen siden november. Forrige tirsdag hadde tiden rent ut. Da var Laachraoui en av de to som sprengte seg på flyplassen.

I juli ble Belgia advart av tyrkiske sikkerhetsmyndigheter om at Ibrahim El Bakraoui hadde intensjoner om å begå terror. Han ble utvist fra Tyrkia etter at han to ganger hadde forsøkt å komme seg til Syria for å sloss med IS. Likevel ble han aldri pågrepet før han sprengte seg tirsdag.

Både Belgias innenriksminister Jan Jambon og justisminister Koen Geens har i følge avisa Le Soir ønsket å gå av, men foreløpig er de to blitt bedt av statsminister Charles Michel om å bli i jobben.

Flere arrestert Politiet opplyser også at de holder ytterligere fire personer i arresten etter en rekke politiraid i Brussel og Antwerpen

Dødstallene etter IS-terroren tirsdag i forrige uke er nå justert opp til 35. Myndighetene opplyser at 31 døde på åstedene mens ytterligere fire har mistet livet de siste dagene på sykehuset. Tre av de døde var selvmordsbombere. I tillegg ble flere enn 300 personer skadet i angrepene.

Arrestasjoner i flere land De siste dagene har det også vært en rekke arrestasjoner i andre europeiske land. Både i Nederland, Belgia og Italia ble det arrestert personer som politiet mistenker var i ferd med å planlegge en ny terror-aksjon i Frankrike, melder France24.

En franskmann som ble arrestert i Rotterdam er misstenkt for å stå i forbindelse med en person som ble arrestert i Paris-forstaden Argenteuil på torsdag.

Denne siste personen er siktet for å ha kommet langt i å planlegge terror i Frankrike på vegne av den såkalte Islamske staten (IS).

Dagbladet kommer med mer

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart