Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenkt etter Paris-terroren er pågrepet - kobles til Brussel-angrep

Belgiske medier melder at den siste mistenkte etter Paris-terroren trolig er «hattemannen» som er etterlyst etter Brussel-terroren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er pågrepet i Belgia, er trolig «hattemannen» som ble sett sammen med selvmordsbombere på flyplassen i Brussel, melder den belgiske kringkasteren.

LES OGSÅ: Belgisk politi: Hjelp oss å finne denne mannen

Abrini har vært etterlyst for tilknytning til terroraksjonen i Paris i november i fjor. Kringkasterne VRT og RTBF melder at han ble pågrepet i Anderlecht fredag.

31-åringen er «høyst sannsynlig» mannen med hatt som ble filmet av overvåkingskameraer på flyplassen Zaventem sammen med to antatte selvmordsbombere kort tid før de sprengte seg selv 22. mars, ifølge VRT.

Den føderale belgiske påtalemyndigheten sier flere personer ble pågrepet fredag i tilknytning til Brussel-angrepene, men oppgir ingen ytterligere detaljer. En politikilde bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at Abrini er blitt pågrepet, men det framkommer ikke hvor eller når pågripelsen skjedde.

Paris-mistenkt - For øyeblikket er det umulig å si mer. Vi vil gi mer informasjon senere i en uttalelse eller på en pressekonferanse, heter det fra påtalemyndigheten sent fredag ettermiddag. Ifølge VRT ble ytterligere én mistenkt pågrepet fredag.

Han mistenkes angivelig for å ha vært i kontakt med mannen som gikk til angrep på en metrostasjon i Brussel kort tid før det smalt. Abrini ble også filmet på en bensinstasjon nær Paris sammen med Salah Abdeslam to dager før terrorangrepene i Paris i november i fjor. Bilen de to kjørte, ble senere benyttet i angrepene, og Abrini ble etterlyst av belgisk politi 24. mars.

Tredjemann på flukt Belgisk politi har siden terroraksjonen 22. mars jaktet på en mann med hatt og lys jakke som ble observert med en bagasjetralle på flyplassen kort tid før det smalt.

Han gikk nemlig sammen med Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui, som utløste hver sin bombe på flyplassen.

Politiet fant en udetonert bombe på flyplassen og tror tredjemann satte fra seg en stor bag og flyktet fra stedet før selvmordsaksjonen. Så langt har imidlertid ikke politiet navngitt noen mistenkt i forbindelse med jakten.

Arrestordre Abdeslam ble pågrepet i Brussel for tre uker siden, fire dager før den belgiske hovedstaden ble rammet av tre selvmordsbomber som kostet over 30 menneskeliv.

Abrini er siden blitt regnet som den eneste kjente mistenkte fra Paris-angrepene som fortsatt var på frifot. Belgiske myndigheter utstedte 24. november en internasjonal arrestordre på Abrini og betegnet ham som «farlig og trolig bevæpnet». 130 mennesker ble drept i angrepene i Paris i november i fjor.

(NTB)

Var etterlyst: Belgieren Mohamed Abrini, som er etterlyst i forbindelse med terroraksjonen i Paris, er pågrepet, melder den belgiske kringkasteren VRT. Foto:  AFP PHOTO/BELGA PHOTO FEDERAL POLICE.
Var etterlyst: Belgieren Mohamed Abrini, som er etterlyst i forbindelse med terroraksjonen i Paris, er pågrepet, melder den belgiske kringkasteren VRT. Foto: AFP PHOTO/BELGA PHOTO FEDERAL POLICE. Vis mer
Hele Norges coronakart