Mistenkt for 134 drap i dag

Denne mannen (57) er mistenkt for å ha kastet en brennende melkekartong inn i den stappfulle t-banevogna i Sør-Korea i dag. - Det lå hvite menneskeben spredt på gulvet, sier Park Chang-shik. 134 døde er hentet ut, og 100 til er savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den psykisk syke 57-åringen ble arrestert på sykehuset i Sør-Kora i dag. Det var andre overlevende etter ulykken som pekte ham ut.

Minst 134 er bekreftet døde i infernoet, men mer enn hundre mennesker skal fortsatt være savnet. Det betyr at dødstallene kan stige mot 250 utover dagen.

Brannmennene ble møtt av grufulle syn da de gikk ned i tunnelen.

I tillegg er flere hundre mennesker skadet etter at brannen brøt ut på t-banen i Sør-Koreas tredje største by Taegu i dag morges.

Katastrofen skjedde etter at en psykisk ustabil mann kastet en brennende melkekartong inn i en stappfull t-banevogn. Melkekartongen inneholdt lett antennelig væske. Noen passasjerer oppdaget mannen i det han tok frem en lighter for å tenne på kartongen. De rakk ikke å stoppe ham før han kastet kartongen inn i t-banevogna, og passasjerene var sjanseløse da brannen tok tak i klærne deres.

Deretter spredte brannen seg i rekordfart til resten av vognene på toget, til sammen seks vogner. En t-bane som kjørte inn på stasjonen bak toget, tok også fyr.

Etsende inferno

Mer enn 1000 brannmenn deltok i kampen mot flammene og røyken. Brannmannen Park Chang-shik forteller at han tok seg ned til t-banestasjonen i håp om å få ut overlevende. I stedet ble han møtt av et syn som kunne ha vært tatt rett ut av en skrekkfilm:

Gangen var full av mennesker som var blitt kvalt på flukt fra røyken. I vognene og på stasjonen lå benrester og hodeskaller etter utbrente menneskekropper.

- Det lå hvite menneskeben spredt på gulvet sammen med gjenstander som hadde tilhørt folk. Det var til og med en hodeskalle, sier Park Chang-shik ifølge AP.

- Jeg hentet opp fire døde kropper. De lå i trappa. Jeg hadde ikke engang tid til å føle meg forferdelig.

Brannmennene gikk gjennom vognene som hadde blitt så varme at aluminiumen hadde smeltet mange steder. Etter hvert som de oppdaget hauger av benrester, la de hvite lakener over restene etter de døde.

En annen brannmann, Chun Tae-ryong, forteller om hvordan han sprang inn og ut av tunnelåpningen og klarte å få ut fem mennesker. Men bare tre av dem var i live da de endelig kom ut i frisk luft.

- Jeg vet ikke hva som skjedde med dem etterpå. De lagde lyder, men kunne ikke snakke, sier han.

Chun Tae-ryong beskriver t-banevognene som en dødsmark:

- Alt som kunne brenne, hadde brent.

Hjerteskjærende scener

Flere pårørende ble oppringt av familiemedlemmer og kjente som var fanget i dødsfellen under jorden. De fortalte at t-banedørene ikke lot seg åpne og at de ikke klarte å komme unna flammene.

Utenfor t-baneinngangene utspilte det seg forferdelige scener etter hvert som pårørende samlet seg for å lete etter sine kjære. Mange måtte begynne å lete selv på sykehusene fordi det ikke fantes oversikt over dem som var i vognene.

En fortvilet mor forteller at datteren ringte henne i panikk fra en brennende vogn og fortalte at dørene ikke ville åpne seg.

- Jeg sa at hun skulle knuse et vindu og komme seg ut, sier kvinnen. Deretter prøvde hun å ringe datteren tilbake.

- Men hun tok ikke telefonen, sier den knuste kvinnen.

Kim Dae-wook leter etter moren sin. Hun pleide å ta banen til jobb.

- Jeg har vært på fem sykehus og sett etter henne. Jeg har lett på lister over døde og savnede, men finner ikke navnet hennes, sier han.

Politiet vet ikke hvorfor den sinnsforvirrede mannen satte fyr på t-banevognen. 57-åringen er innlagt på sykehus.

<B>REDDET: Det var full panikk i t-banevognene. Denne personen ble hentet ut i live
<B>KAOS PÅ ÅSTEDET: Ambulanser, overlevende, brannmenn, skuelystne og pårørende samlet seg utenfor nedgangen til t-banen.
<B>VÅKNET OPP: Den psykisk syke 57-åringen ble fanget opp av et tv-team etter at han våknet på sykehuset.
VOLDSOM BRANN: Inntil 250 mennesker fryktes drept i t-banebrannen i dag.
<B>SKADD: Sin Young-soon (54) ligger skadd på sykehuset, rundt 30 mil for hovedstaden Seoul.
DØDE I VOGNA: Fremdeles ligger et mange døde igjen i de utbrente t-banevognene.
<B>MISTENKT: 57-åringen ble fraktet til sykehus, men er nå mistenkt for å ha startet brannen i t-banevogna med vilje.